top of page
Sök
  • Skribentens bildThomas Carlsson

Fina prestationer och skrällar i rekordstort NissanslagHela 330 spelare kom till Halmstad i helgen för att spela Nissanslaget, fler än någonsin. Det blev även en högkvalitativ tävling med fler än 600 matcher i både ungdoms- och seniorklass. Hemmaklubben bjöd på en hel del segrar i stark konkurrens och inte förrän efter kl 18 på söndagkvällen kunde sista priset delas ut.


Elias och Fredde skrällde i Herrdubbel AFredrik Strand och Elias Carlsson var oseedade och bakflyttade men lyckades gå hela vägen i tyngsta herrdubbelklassen, HDA. Efter en tuff final mot Renkui Guo och Svante Sandblom från Lugi kunde man ta hem finalen med  17-21, 21-14, 21-15 (med traditionsenligt segervrål).


Olivia imponerade i herrsingel BOlivia Johnsson vann en stabil seger i mixeddubbel A tillsammans med Alexander Jeppson, men ännu mer imponerande var att gå till final i HERRsingel B. Trots att killarna ofta är fysiskt starkare, manövrerade Olivia sig hela vägen till final där dock Nils Bomke från Aura blev för tuff. Men en imponerande insats av Olivia.


Elton och Melker avgjorde med konstslagHelgens tredje hemmaseger kom i U15-dubbel där Elton och Melker spelade bra och smart taktiskt och lyckades knipa en tresetsseger mot Zimo Liu och Tormi Pruulmann-Vengerfeldt där Elton fick avgöra med en snygg slängningdiagonalbackhanddrop som förseglade matchen.


Många silver

I stentuff konkurrens blev det även många andra fina prestationer där till exempel Ali tar en andraplats i herrsingel A (29-30 i andra set, so close!), Rut tar två silver i A-klassen, både i singel och i dubbel i par med Amilia. Melker kniper silver i U15 singel, Linus tar silver i en liten men naggande god Elitklass och comebackande Johan tar silver i Herrsingel C. Gabriel Kardell hade en bra helg med två silver i U13 dubbel med Casper och i mixeddubbel med syrran Lea.


Och utöver det en hel massa bronsplatser och fina prestationer i ungdomsklasserna där konkurrensen var tuff.


TACK till alla fantastiska arrangörer


Sekretariatsproffs


Siffervändarproffs

Denna version av Nissanslaget var störst i mannaminne och det är ett imponerande ideellt projekt som dras runt med över 600 matcher på två fullspäckade dagar.


Tack till tävlingsledningen med Pär i spetsen men även tack till alla roddare, matfixare, siffervändare, sekretariatspersonal och alla ni andra som gör en sådan här tävling möljlig. Helt ideellt!

Sponsorer Nissanslaget 2024


215 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentarios


bottom of page