top of page

Alla träningar i Halmstad Sportcenter Söndrumshallen om inte annat anges.

* Extra träning för de som vill mer - prata med din tränare

Träningsplaneringen hittar du här >>

grupper.jpg

Gruppstruktur

Nationella åldersklasser i Badminton, säsongen  2024/25:

Senior: Födda 2005 och tidigare
U19:  födda 2006 och 2007
U17:  födda 2008 och 2009
U15:  födda 2010 och 2011
U13:  födda 2012 och 2013
U11:  födda 2014 och 2015
U9:   födda 2016 och senare

Säsongen startar 1 Juli och man spelar i varje åldersklass i 2 år. 

Vilken grupp ska jag välja?

skola.jpg

Badmintonskola
Badmintonens grunder
(U9-U11)

I våra badmintonskolor lär du dig badmintonens grunder: slag, fotarbete, regler mm. Fokus ligger på lek, rörelse och koordinationsövningar.

Om du vill testa att tävla finns det interntävlingar och distriktstävlingar att prova på.

Alla grupper i Badmintonskolan är till för både nybörjare och de som spelat ett tag (när du du börjar U13 får du välja tränings- eller tävlingsgrupp).

Det går bra att vara med en- eller två gånger i veckan, avgiften är dock densamma.

Finns i Söndrum, Vallås och Trönninge (skolan).

Miniton
Badmintonskola med förälder
(U9-U11)

Miniton är en badmintonskola där föräldrarna är med och spelar med sina barn. 

Precis som i badmintonskolan ligger fokus på lek, rörelse och koordinationsövningar. För samma åldrar som badmintonskolan, men perfekt för de lite yngre då det är lättare att komma igång med en förälder på andra sidan nätet. 

Finns i Söndrum.

mini.jpg
grabbana.jpg

Träningsgrupper
Rolig och allsidig träning
(U13, U15 & U17/U19)

Det här är grupperna för dig som tycker det är roligt att spela badminton men inte vill åka iväg och tävla. Även för dig som är nybörjare. Finns i Söndrum, Vallås och Trönninge.

 

I träningsgrupperna ligger fokus på rolig och allsidig träning. Om du vill finns det även interntävlingar eller distriktstävlingar att prova på.

Det går bra att vara med en- eller två gånger i veckan, avgiften är dock densamma.

Finns i Söndrum, Vallås och Trönninge (skolan).

Vuxengrupper
 

Badmintonträning för dig över 18 utan badmintonbakgrund men som vill lära dig mer om sporten och bli bättre. Allsidig, rolig (och jobbig) träning.

 

Det finns två träningstillfällen och du väljer själv hur många du vill vara med på. På måndagskvällar tränar vi teknik, fotarbete, kondition, slagövningar mm. På onsdagskvällar är det matchspel.

I Söndrum

Glada-amatörer.jpg
tavling.jpg

Tävlingsgrupper

Vidareutbildning för dig som vill mer

När du börjar U13 kan du välja mellan träningsgrupp och tävlingsgrupp. För att delta i tävlingsgrupp ska du träna minst 2 ggr/vecka samt vilja åka iväg på tävlingar.

 

Det är din ambitionsnivå som styr, inte färdighetsnivå. Vissa baskrav finns dock — du bör ha testat att tävla på våra interntävlingar och klara av vissa grundläggande slag och badmintonövningar.

Om du vill prova på tävlingsgrupp, prata med din tränare (det går inte att anmäla sig via anmälningsformuläret).

Om du är nybörjare, är det bäst att börja i Miniton, badmintonskola eller träningsgrupperna.

I Söndrum.

Hur börjar man?

För att börja spela behöver du inte mer än gympakläder och skor (ja, och lite kämpaglöd förstås, badminton är en jobbig sport). Racket och bollar fixar vi.

 

Anmäl dig till grupperna via vårt anmälningsformulär (nedan). På så vis får vi alla uppgifter vi behöver innan du börjar spela. När du fått en bekräftelse är du välkommen till första träningen där en tränare tar hand om dig.

 

Välkommen att prova
Du får gärna känna dig för ett par träningar innan du bestämmer dig. Du får testa tre gånger utan kostnad. Vi vill dock att alla anmäler sig via webbformuläret nedan innan man dyker upp, så vi har kolla på vilka som är med.

 

Välkommen! 

amiliarut.jpg
vad kostar det fastpunkt
Vad kostar det?

Kostnaden är uppdelad i två delar: en medlemsavgift som betalas en gång per år (250 kr för juniorer, 350 kr för U19-senior) och en träningsavgift som betalas för varje termin. Träningsavgiften är densamma oavsett hur många träningar du går på i veckan.


Träningsavgifter per termin:

Badmintonskola/träningsgrupper (2 gånger/vecka):
1100 kr

Miniton (1 gång/vecka): 
650 kr

Tävlingsgrupper Junior (2-3 gånger/vecka + obegränsad egen bantid, subventionerade tävlingar): 
1 650 kr

Tävlingsgrupp Senior (2-3 gånger/vecka + obegränsad egen bantid, subventionerade tävlingar): 
1 850 kr

Vuxengrupp (2 gånger/vecka) - Tips: använd gärna friskvårdsbidrag    
2150 kr 

Familjekort 
Hela familjen spelar hur mycket ni vill under en hel säsong. Gäller på lediga tider bana 11-14.
800 kr


Betalning


Du anmäler dig via vår hemsida och får prova 3 gånger innan du behöver betala. Betalning sker via vårt system SportAdmin som en onlinebetlaning via kort eller Swish. När man väl betalat träningsavgiften gäller den terminen ut. Om man slutar innan terminen är slut får man ingen återbetalning.
 
Vad ingår?

  • Ledarledda träningar

  • Bollar på dina träningar

  • Fri tillgång till bana 11-14 när det är ledigt (Gäller ungdomar U9-U19 om de spelar med annan medlem)

  • Tävlingslicens

  • Förmånligt pris i hallens gym. Läs mer

  • Möjlighet att gå utbildningar till subventionerat pris. 

  • Subventionerade tävlingsavgifter på de tävlingar som anges i tävlingskalendern

elias.jpg
Visste du att...

Som badmintonspelare är du försäkrad genom Badmintonförbundet på träning och tävling. Du kan även få behandling och sjukgymnastik vid skada.

aldersklassergruppfilosofi
Vår gruppfilosofi

Badminton för alla — hela livet

Halmstad Badmintonklubb har ett uttalat mål att erbjuda alla möjligheten att spela badminton oavsett ålder och ambitionsnivå. Vi erbjuder grupper både för dig som vill tävlingsspela eller ”bara” träna. Detta gäller ända upp i vuxen ålder.
 

Träningsgrupp eller tävlingsgrupp - vad är skillnaden?

Träningsgrupp är för dig som tycker det är roligt att spela badminton men inte vill åka iväg och tävla. Även för dig som är nybörjare.

I träningsgrupperna ligger fokus på rolig och allsidig träning. Om du vill finns det även interntävlingar eller distriktstävlingar att prova på. 

 

I tävlingsgrupp är kraven lite högre. Träningarna är fler och längre. Du ska vara träningsvillig och seriös med ditt badmintonspelande. Du behöver också vara med på ett par tävlingar om året. Fokus är dock alltid på att utvecklas och ha kul (såklart). 

 

Hur byter man?

Du väljer själv om du vill vara med i tränings- eller tävlingsgrupp. Det är din ambitions- och träningsvilja som styr. Vissa badmintontekniska grundkrav finns dock för tävlingsgrupp gällande racketgrepp och grundläggande teknik. Man ska också ha testat interntävlingar och/eller distriktstävlingar. Det är din tränare som avgör om du är mogen för tävlingsgrupp.

 

Vår policy kring åldersgrupper

När vi delar in våra grupper går vi huvudsakligen efter ålder. Är man t ex U13-spelare ska man också träna med U13-gruppen, även om man är bäst i gruppen. Det gäller både tränings- och tävlingsgrupper. I vår värdegrund står att vi ska arbeta för att skapa gemenskap och kompisgäng. Det är detta vi försöker nå med att hålla ihop åldersgrupperna.

Individen i fokus

Ibland gör vi undantag för att inte sära på kompisar i olika åldersgrupper. Till exempel kan en U15-spelare få träna med U13-gruppen ett år om de flesta kompisarna finns kvar där.

 

Ambitiösa tävlingsspelare kan även erbjudas att träna extra med en äldre grupp. Bedömningen görs av tränarna.

Läs mer om vår utvecklingstrappa under Tävling.

Anledningen till att vi huvudsakligen har åldersbaserade grupper istället för färdighetsbaserade är att vi har sett att när man börjar "flytta upp" spelare så slutar ofta de som inte flyttas upp. Vi vill behålla kompisgängen och ge möjligheter även för de som är senare i sin utveckling.

Barn i behov av särskilt stöd

Vi arbetar för att erbjuda "badminton för alla, hela livet" och välkomnar barn i  behov av särskilt stöd i våra träningsgrupper. Vi har dock inte möjlighet att erbjuda stödet själva. Våra ledare är utbildade inom badmintonledarskap men inte för barn i behov av särkilt stöd. Därför har vi krav på att en en förälder eller en tillsatt resurs finns på plats under träningen om ledarna bedömer att det krävs. Kontakta oss för mer information. 

bottom of page