top of page

Våra Träningar

grupper.jpg

Gruppstruktur

Nationella åldersklasser i Badminton 2022/23:

Senior: Födda 2003 och tidigare
U19:  födda 2004 och 2005
U17:  födda 2006 och 2007
U15:  födda 2008 och 2009
U13:  födda 2010 och 2011
U11:  födda 2012 och 2013
U9:   födda 2014 och senare

Man spelar alltså i varje åldersklass i 2 år. 

Vilken grupp ska jag välja?

skola.jpg

Badmintonskola
Badmintonens grunder
För dig född 2012-2015
(U9-U11)

I våra badmintonskolor lär du dig badmintonens grunder: slag, fotarbete, regler mm. Fokus ligger på lek, rörelse och koordinationsövningar.

Om du vill testa att tävla finns det interntävlingar och distriktstävlingar att prova på.

Alla grupper i Badmintonskolan är till för både nybörjare och de som spelat ett tag (när du du börjar U13 får du välja tränings- eller tävlingsgrupp).

Det går bra att vara med en- eller två gånger i veckan, avgiften är dock densamma.

Finns i Söndrum och Trönninge.

Miniton
Badmintonskola med förälder
För dig född 2012-2016
(U9-U11)

Miniton är en badmintonskola där föräldrarna är med och spelar med sina barn. 

Precis som i badmintonskolan ligger fokus på lek, rörelse och koordinationsövningar. För samma åldrar som badmintonskolan, men perfekt för de lite yngre då det är lättare att komma igång med en förälder på andra sidan nätet. 

Finns i Söndrum och Vallås.

mini.jpg
traning.jpg

Träningsgrupper
Rolig och allsidig träning
För dig född 2004-2011
(Grupper för U13, U15 & U17/U19)

Det här är grupperna för dig som tycker det är roligt att spela badminton men inte vill åka iväg och tävla. Även för dig som är nybörjare. Finns i Söndrum, Vallås och Trönninge.

 

I träningsgrupperna ligger fokus på rolig och allsidig träning. Om du vill finns det även interntävlingar eller distriktstävlingar att prova på.

Det går bra att vara med en- eller två gånger i veckan, avgiften är dock densamma.

Finns i Söndrum, Vallås och Trönninge.

Vuxengrupper

Kul motion för dig född 2003 och tidigare

Badmintonträning för dig utan badmintonbakgrund men som vill lära dig mer om sporten och bli bättre. Allsidig, rolig (och jobbig) träning.

 

Det finns två träningstillfällen och du väljer själv hur många du vill vara med på. På måndagskvällar är det matchspel, på onsdagskvällar tränar vi teknik, fotarbete, kondition, slagövningar mm. 

I Söndrum

Glada-amatörer.jpg
tavling.jpg

Tävlingsgrupper

Vidareutbildning för dig som vill mer

När du börjar U13 kan du välja mellan träningsgrupp och tävlingsgrupp. För att delta i tävlingsgrupp ska du träna minst 2 ggr/vecka samt vilja åka iväg på tävlingar.

 

Det är din ambitionsnivå som styr, inte färdighetsnivå. Vissa baskrav finns dock — du bör ha testat att tävla på våra interntävlingar och klara av vissa grundläggande slag och badmintonövningar.

Om du vill prova på tävlingsgrupp, prata med din tränare (det går inte att anmäla sig via anmälningsformuläret).

Om du är nybörjare, är det bäst att börja i Miniton, badmintonskola eller träningsgrupperna.

I Söndrum.

Hur börjar man?

För att börja spela behöver du inte mer än gympakläder och skor (ja, och lite kämpaglöd förstås, badminton är en jobbig sport). Racket och bollar fixar vi.

 

Anmäl dig till grupperna via vårt anmälningsformulär (nedan). På så vis får vi alla uppgifter vi behöver innan du börjar spela. När du fått en bekräftelse är du välkommen till första träningen där en tränare tar hand om dig.

 

Välkommen att prova
Du får gärna känna dig för ett par träningar innan du bestämmer dig. Du får testa tre gånger utan kostnad. Vi vill dock att alla anmäler sig via webbformuläret nedan innan man dyker upp, så vi har kolla på vilka som är med.

 

Välkommen! 

tavlingsgrupp.jpg
Vad kostar det?

Kostnaden är uppdelad i två delar: en medlemsavgift som betalas en gång per år (200 kr för juniorer, 300 kr för U19-senior) och en träningsavgift som betalas för varje termin. Träningsavgiften är densamma oavsett hur många träningar du går på i veckan.


Träningsavgifter (per termin):

Badmintonskola/träningsgrupper (2 gånger/vecka):
950 kr

Miniton (1 gång/vecka): 
525 kr

Tävlingsgrupper U13/U15 (3 gånger/vecka): 
1 475 kr

Tävlingsgrupp U17/U19/Senior (4 gånger/vecka): 
1 675 kr

Vuxengrupp (2 gånger/vecka)*    
1 975 kr
* Om man bara vill vara med vid en av vuxengruppsträningarna är priset 1375/termin. 

 

Familjekort 
Hela familjen spelar hur mycket ni vill under en hel säsong. Gäller på lediga tider bana 11-14.
800 kr


Betalning


Du anmäler dig via vår hemsida och får prova 3 gånger innan du behöver betala. Betalning sker via vårt system SportAdmin som en onlinebetlaning via kort eller Swish. När man väl betalat träningsavgiften gäller den terminen ut. Om man slutar innan terminen är slut får man ingen återbetalning.
 
Vad ingår?

 • Ledarledda träningar

 • Bollar på dina träningar

 • Fri tillgång till bana 11-14 när det är ledigt (Gäller ungdomar U9-U19 om de spelar med annan medlem)

 • Tävlingslicens

 • Möjlighet att gå utbildningar till subventionerat pris. 

 • Subventionerade tävlingsavgifter på de tävlingar som anges i tävlingskalendern

match.jpg
aldersklassergruppfilosofi
Vår gruppfilosofi

Badminton för alla — hela livet

Halmstad Badmintonklubb har ett uttalat mål att erbjuda alla möjligheten att spela badminton oavsett ålder och ambitionsnivå. Vi erbjuder grupper både för dig som vill tävlingsspela eller ”bara” träna. Detta gäller ända upp i vuxen ålder.
 

Träningsgrupp eller tävlingsgrupp - vad är skillnaden?

Träningsgrupp är för dig som tycker det är roligt att spela badminton men inte vill åka iväg och tävla. Även för dig som är nybörjare.

I träningsgrupperna ligger fokus på rolig och allsidig träning. Om du vill finns det även interntävlingar eller distriktstävlingar att prova på. 

 

I tävlingsgrupp är kraven lite högre. Träningarna är fler och längre. Du ska vara träningsvillig och seriös med ditt badmintonspelande. Du behöver också vara med på ett par tävlingar om året. Fokus är dock alltid på att utvecklas och ha kul (såklart). 

 

Hur byter man?

Du väljer själv om du vill vara med i tränings- eller tävlingsgrupp. Det är din ambitions- och träningsvilja som styr. Vissa badmintontekniska grundkrav finns dock för tävlingsgrupp gällande racketgrepp och grundläggande teknik. Man ska också ha testat interntävlingar och/eller distriktstävlingar. Det är din tränare som avgör om du är mogen för tävlingsgrupp.

 

Vår policy kring åldersgrupper

När vi delar in våra grupper går vi huvudsakligen efter ålder. Är man t ex U13-spelare ska man också träna med U13-gruppen, även om man är bäst i gruppen. Det gäller både tränings- och tävlingsgrupper. I vår värdegrund står att vi ska arbeta för att skapa gemenskap och kompisgäng. Det är detta vi försöker nå med att hålla ihop åldersgrupperna.

Individen i fokus

Ibland gör vi undantag för att inte sära på kompisar i olika åldersgrupper. Till exempel kan en U15-spelare få träna med U13-gruppen ett år om de flesta kompisarna finns kvar där.

 

Ambitiösa tävlingsspelare kan även erbjudas att träna extra med en äldre grupp. Bedömningen görs av tränarna.

Anledningen till att vi huvudsakligen har åldersbaserade grupper istället för färdighetsbaserade är att vi har sett att när man börjar "flytta upp" spelare så slutar ofta de som inte flyttas upp. Vi vill behålla kompisgängen och ge möjligheter även för de som är senare i sin utveckling.

Utvecklingstrappa för tävlingsspelare som vill satsa på sin badminton

Vi vill verka för en hållbar satsning för de som vill. Badminton är en slitsam sport och vi tycker det är viktigt att bygga långsiktigt och öka dosen successivt för att hålla längre, fysiskt och mentalt.

 

 1. Som ung junior i badmintonskola (U9-U11) tränar du två gånger i veckan och kan träna mer på egen hand med kompisar när det är ledigt i hallen. Alla barn tränar ihop i badmintonskola.
   

 2. I U13 kan du välja tävlingsgrupp. Då blir träningarna lite längre och du kan träna 2-3 gånger veckan.
   

 3. I U15 kan du öka på med fysträning. För de som tävlar mycket finns även mer individuell träning i mindre grupper. Möjlighet till 3-4 pass i veckan.
   

 4. I U17-U19 är det dags att växla upp dosen för de som vill satsa. Klubben erbjuder 3-5 pass i veckan och nu kan du välja att gå Nationell IdrottsUtbildning (NIU) på Sannarpsgymnasiet. Då kan du även träna på morgonen tre dagar i veckan.


Vi har även ett samarbete med Högskolan i Halmstad om anpassad studiegång om man pluggar. 

Barn i behov av särskilt stöd

Vi arbetar för att erbjuda "badminton för alla, hela livet" och välkomnar barn i  behov av särskilt stöd i våra träningsgrupper. Vi har dock inte möjlighet att erbjuda stödet själva. Våra ledare är utbildade inom badmintonledarskap men inte för barn i behov av särkilt stöd. Därför har vi krav på att en en förälder eller en tillsatt resurs finns på plats under träningen om ledarna bedömer att det krävs. Kontakta oss för mer information. 

miniton.jpg

Bli tränare

Har du spelat några år och vill testa att blir tränare eller hjälptränare? Vi erbjuder dig utbildning och och lön för att hjälpa till i våra grupper. Ofta börjar man som hjälptränare och hjälper barn att träffa bollen. Därefter kan du utbilda dig mer. Ett perfekt förstajobb för dig som är andraårs 15 eller äldre.

bottom of page