top of page
Sök
  • Skribentens bildThomas Carlsson

Ett riktigt lyckat Scandic Hallandia Cup


I helgen avgjordes Halmstad Badmintons hemmatävling Scandic Hallandia Cup och det blev en riktigt lyckad tillställning både arrangemangs- och tävlingsmässigt.


Det blev hela 20 pallplatser för hemmaklubben i allt från U11 till elitklass.


Ungdomsklasserna


I yngsta klassen lyckades Lea Kardell kriga hem damsingel U11 före klubbkompisarna Elin Jakobsson och Nova Undén.


I U13 tog Erik Steen en tredjeplats och visade på stormsteg framåt. Det blev även en tredjeplats för Erik i dubbel i par med Måns Larsson.


I Damdubbel U13 imponerade Line Jorlén och Elea Wennerström som gick och vann hela turneringen.


Även Victoria Stenberg imponerade i U15 med en andraplats i singel och två tredjeplatser i dubbel och mixed.


Och i U17 knep Linnéa Ekman en andraplats och Esma Slijvo en tredjeplats.


Olivia vann ElitklassenI vuxenklasserna var det många glädjeämnen i år. Allra mest imponerade Olivia Johnsson som vann Elitklass efter en riktig tresetsholmgång i finalen mot Mini Otterström. Olivia låg under 17-20 i tredje set men visade mental styrka och tog sig igenom tröttheten och vände setet.


Det blev därefter ytterligare en seger i damdubbel A i par mer syrran Agnes. Det är bara att konstatera att Johnssonsisters är riktigt svårslagna.


Rebecka Carlsson gör en bra tävling och tar sig till semi i både mixeddubbel A och damsingel A. Nio tuffa matcher tog dock ut sin rätt och Rebecka fick bryta damsingelsemin i andra set.


Även Leo Fager gjorde en riktigt bra turnerring och tog sig till kvartsfinal i herrsingel A, semifinal i dubbel och final i mixed. Riktigt starkt spel av Leo hela helgen.

Spelande tränare Ali Ahmad hade en bra helg då han tog sig till semifinal i Herrsingel A och hade matchbollar innan finalplatsen gled ur händerna med minsta möjliga marginal. Bra spel av Ali dock. I andra semin fick Artur Hollsten ge sig mot forne klubbkompisen och slutsegraren Leon Fritz.


Adam Åberg och Emma Patel gör en bra mixedtävling i B och tar sig till semi vilket också Rut Wesser gör i damsingel B.


Helgens prestationer stod dock våra Herrdubbel-B-spelare Linus Gellert, Neo Berg Viggo Petersson och Elias Hansson för. Båda paren bjöd på fantastiskt bra dubbelspel och de tog sig fram till en ren Halmstadfinal.


I finalen var det dock Linus och Neo som drog det längsta strået i en välspelad tresetare.


Mycket bra prestationer av våra unga spelare i vuxenklasserna.


TACK ALLA FANTASTISKA ARRANGÖRER!Årets Scandic Hallandia Cup var en av de största någonsin med väl över 300 deltagare och 500 matcher. Det krävs mycket engagemang från roddare, siffervändare, coacher och sekretariatspersonal för att dra runt ett sådant här projekt. Tävlingen förflöt som ett Schweiziskt urverk och deltagarna var mycket nöjda.


Extra stort tack till projektledarna Frida, Lina och Jimmy och tävlingsplanerarna Niclas och Lena. Även tack till våra fantastiska coacher Tim, Ali, Jimmy, Niclas och Ronny.


Och framförallt - tack till alla fina spelare från Halmstad och resten av Sverige som gjorde årets Scandic Hallandia Cup till en succé.


Vi ses nästa år! Se vinnarna här
374 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page