top of page
Sök
  • Skribentens bildThomas Carlsson

Felix Burestedt utökar engagemanget i Halmstad Badminton


Thomas Carlsson, ordförande Halmstad Badminton, och Felix Burestedt. Bild: Johan Pellas, Badminton Sweden.

Inför säsongen 2023/2024 utökar Halmstad Badminton och Sverigeettan Felix Burestedt sitt samarbete. Felix kommer visserligen inte att spela för Halmstad i seriesammanhang nästa år utan vara utlånad till Aura i Badmintonligan, men han kommer att stötta och coacha Halmstads tävlingsungdomar, och dela med sig av sina erfarenheter. Han kommer även att representera Halmstad i nationella tävlingar som SM.


-Det känns bra att utöka samarbetet med Halmstad som stöttat mig under alla år, kommenterar Felix. Samtidigt har det varit slitigt att pendla till Tyskland för seriespel och det ska bli kul att få spela i Badmintonligan igen. Jag har ett avtal med Aura på ett år och sedan får vi se. Det hade varit kul att hjälpa Halmstad tillbaka till högsta serien någon gång i framtiden också.


-Det ska även bli kul att få jobba lite mer med Halmstadungdomarna. Jag har ju varit där en del även om hemmabasen är på Eurocenter i Uppsala och jag hoppas kunna dela med mig av lite lärdomar man tagit med sig hittills.


Halmstad Badmintons ordförande, Thomas Carlsson kommenterar:

-Vi är jätteglada att vi nu kan erbjuda ett sätt att stötta Felix i hans badmintonsatsning samtidigt som han nu hjälper till att utveckla våra ungdomar, som alltid är vårt huvudfokus.


Felix kommer att vara på plats i Halmstad Sportcenter ett par gånger om året och jobba med Halmstads ungdomsspelare samt även coacha på tävlingar när det passar.


- Felix har alltid gått sin egen väg och hittat egna lösningar, vilket man måste i en mindre, individuell sport som badminton, fortsätter Thomas. Men han har verkligen ett stort klubbhjärta och har varit Halmstad trogen under alla år vilket vi är oerhört glada för. Vi förstår givetvis att det är svårt att spela division 1 när man satsar mot OS och gratulerar Aura till en bra rekytering. På sikt vill vi tillbaka till Badmintonligan, men vi vill göra det när vi kan bygga kring en stomme av egna spelare.
290 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page