top of page
Sök
  • Skribentens bildThomas Carlsson

Racketlon-SM i Halmstad 9-11 december 2022


Halmstad Badminton är en av medarrangörerna till Racketlon-SM 2022 - ett evenemang där alla racketsport-entusiaster kan vara med. Det finns även klasser för dig som inte spelat så mycket tidigare.


Vad är Racketlon?

Racketlon är racketsportens motsvarighet till triathlon och tiokamp. Spelarna möter varandra i de fyra grenarna bordtennis, badminton, squash och tennis. Man spelar ett set till 21 i varje gren där poäng räknas på varje boll. Den som har den högsta totalpoängen när matchen är slut vinner, alltså kan man vinna en match trots tre setförluster. Vid oavgjort resultat efter fyra set spelas en avgörande boll i tennis enligt regeln gummiarm tiebreak.


Matcherna ska spelas i följd med enbart kort inbollning mellan seten. Vanligen är turordningen från små till större racketar, dvs. bordtennis-badminton-squash-tennis. Badminton och squash, de två mest fysiska grenarna, ligger därav vanligen i mitten av matchen. Mellan seten får det passera högst 6 minuter. När en spelare når 11 poäng i ett set har spelarna rätt till en minuts vila.


Varje spelare servar två gånger var, en gång från höger och en gång från vänster. Undantagen är bordtennis, där man får serva från vilken sida man vill, samt tennis, där man i vanlig ordning har första- och andraserve.


Här kan du läsa mer om Racketlon-SM. Kanske vill du till och med vara med?

169 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

コメント


bottom of page