top of page
Sök
  • Skribentens bildThomas Carlsson

Två Junior-SM-brons till Halmstad

Det var länge sedan Halmstad bärgade två medaljer i ett Junior-SM men i år blev det ordentlig utdelning när årets upplaga gick av stapeln i Umeå.


Från klubben åkte Leo, Adam, Amilia, Agnes, Rebecka, Elin och coach Tim för att kämpa om medaljerna.


Alla gör bra ifrån sig men resultatmässigt fick Agnes och Rebecka bäst utdelning i damdubbeln samt Leo i mixeddubbeln.


"Vi har jobbat länge för det här"

Agnes och Rebecka hade en tuff tresetare i åttondelsfinalen och därefter en nervig kvartsfinal där det märktes att det låg en SM-medalj i potten. Till slut var det Halmstadtjejerna som hade bäst koll på nerverna och vann i två set.


I semifinalen var det inte mycket att göra åt förstaseedade Öhling/Ryberg men en bronsmedalj smäller högt.


-Ja, verkligen säger Rebecka efter matchen. Det känns nästan lite märkligt nu. Vi har jobbat så länge för det här och har haft som mål att ta en JSM-medalj så det känns nästan overkligt när det hänt.


-Egentligen så spelar vi inte jättebra i helgen, det är nervöst och mycket missar, men så kul att vi ändå gör vad vi ska och tar oss till semifinal.


Stabilt från Leo och Annie

Halmstads andra SM-medalj kom genom Leo som spelade mixed i par med Annie Nordberg Saxberg från Trollhättan. Paret var semiseedade men hade en tuff uppgift i kvarten mot Stockholmsparet Sebastian Sandenor Lätth/Linnea Bogg. Efter att ha tappat första set hittade Leo och Annie spelet och kunde vinna med 18-21, 21-15, 21-14.


I semin var det starka paret Morskogen/Molin ett nummer för stora men starkt jobbat av Leo och Annie som kamperat ihop länge och verkligen jobbat för bronset.


Skräll från Amilia

Även Amilia svarade för en stark prestation då hon tog sig till kvarten i mixed tillsammans med Max Blomquist från Karlskrona. Efter en dramatisk tresetare i förstamatchen där det var domslutsdiskussioner och nerverna utanpå tröjan, kunde man ta hem tredje set med 24-22 och därefter ytterligare en skalp innan det blev respass i kvarten.


Gott jobbat alla och grattis till våra SM-medaljörer!


356 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

コメント


bottom of page