top of page
Sök
  • Skribentens bildThomas Carlsson

Tack för allt Kalle!

Vi har nåtts av nyheten att vår hedersordförande och klubbhjälte Kalle Overgaard har gått bort efter en kort tids sjukdom. Kalle var Halmstad Badmintons grand old man och mannen bakom vår grundläggande verksamhetsidé och värdegrund. Våra tankar går till Kalles familj och närmaste. Kalle blev 80 år.

Hundratals, kanske tusentals, är de som mött Kalle på badmintonbanan som ledare. Och det är mycket få som glömmer honom. Med mycket åsikter, alltid ett skratt nära till hands, och framförallt ett grundmurat intresse för att alla ska få vara med, lämnade han få oberörda.


Kalle började sin idrottsbana i Herning i Danmark och var redan där framgångsrik i både handboll och badminton. Till Sverige kom han i början på 70-talet då han kom in på GIH i Stockholm (med handboll som huvudämne faktiskt). Men han hamnade snabbt på Svenska Badmintonförbundet där han blev legendarisk förbundskapten på 1970-talet då Sverige faktiskt slog Danmark på fingrarna.

Förbundskapten Overgaard gratulerar Bengt Fröman och Thomas Kihlström till seger i All England under Sveriges storhetstid på 1970-talet.


Till Halmstad kom Kalle 1976 och blev snabbt tränare, invald i styrelsen och så småningom ordförande. Här blev Kalle en viktig kugge i att få till Badmintonhallen i Söndrumshallen (numera Halmstad Sportcenter) med 10 badmintonbanor.

Kalle tar emot ordförandeklubban från tidigare ordförande Nils Ericsson, 1977.


På den slitstarka nålfiltsmattan har många slitit på skor och knäskinn och här började även Halmstad Badmintonklubb att växa ordentligt.


Kalle med Kent Håkansson, också sedermera ordförande.


Kalle gjorde även en längre sejour som idrottskonsulent på SISU i Stockholm innan han gick i pension och fortsatte sitt engagemang i Halmstad Badminton. Under 00-talet lade han grunden till den värdegrund och verksamhetsidé som präglar klubben idag med "Badminton för alla, Hela livet."


Från hela föreningen vill vi uttrycka vår tacksamhet för allt Kalle gjort för Halmstad Badmintonklubb och badminton i Sverige. En riktig eldsjäl med hjärtat på rätta stället.


Tack för allt Kalle!


Här kan du läsa Kalles egna ord om sin idrottsgärning

Under tävlingen Laxaträffen i helgen kommer vi att ha en minnesbok där du gärna får skriva dina minnen av Kalle.

1 050 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page