top of page
Sök
  • Skribentens bildThomas Carlsson

Succé för nya King/Queen of the Court på Laxaträffen


Det blev en lyckad tävlingshelg för Halmstad Badminton i hemmatävlingen Laxaträffen i helgen. 19 semifinaler och 10 finalplatser minsann! Mest imponerade 14-åriga Mette Jorlén som tog hem tyngsta damklassen, Damsingel A efter en tresetsrysare. Det blev även ett lyckat test med vår nya tävlingsform King/Queen of the Court som spelades på lördagskvällen med ett härligt drag i hallen.


Laxaträffen lockade ett hundratal seniorspelare och många provade att spela vår nya tävlingsform King/Queen of the Court . Med fyra spelare per bana, en vinnarsida där man tar poäng, och DJ Freij på plats, blev det en härlig stämning i hallen.

När krutröken lagt sig kunde vi kora Halmstads Olivia Johnsson till Queen of the Court och Auras Max Gottfredsen till King of the Court. Stort grattis!


The Queen and King!


I huvudtävlingen imponerade 14-åriga Mette Jorlén genom att vinna Damsingel A efter en riktig rysare i finalen mot Göteborgs Moa Gustafsson. 25-23 i tredje set! Riktigt starkt av Mette som visar på styrka både fysiskt och mentalt. All träning och tävlande i Danmark ger verkligen resultat. Mette tog även en andraplats i dubbel tillsammans med Aiwei Sun från Lugi.

Så här nöjda var Vickan och Mette alltså!


Men det var många som gjorde fina resultat i helgen. Linus Gellert vinner herrdubbel A i par med Simon Norberg från Göteborg. I finalen slår Linus klubbkompisarna Elias Carlsson och Fredrik Strand efter en tajt final 23-21, 21-19.


Det blev även ett silver i mixed B för Linus och Victoria där dock klubbkompisen Neo Berg i par med Helen Coudert blev för svåra.


Elias har en bra helg och tar även en andraplats i mixeddubbel A i par med Martina Annby från Göteborg.


Elias och Fredde spelade bra i helgen.


Olivia (aka The Queen) imponerar stort och tar sig till semi i Herrsingel B. Starkt att stå upp mot de fysiskt starkare killarna.


Det blev även en seger i mixeddubel A tillsamman med Alex Jeppson från Aura.'

Tack för en fin tävling

Stort tack till alla engagerade föräldrar och funktionärer för ännu en bra tävling. Extra tack till tävlingsledare/DJ Jocke för allt jobb i helgen och till Jesper för idé och fix med King/Queen of the Court.


Bra jobbat även i Malmö...

Samtidigt spelade våra yngre juniorer i Malmö med många fina prestationer. August vinner herrsingel U13 (trots att han är U11) Elea kniper silver i damsingel U15 och guld i Damdubbel U15 med Ida från Fåken. Sigge tar också ett silver i dubbel U13 med Santhosh Karthi från Lugi och fina tredjeplatser för Melker/Elton i dubbel U15, Melker i singel U15 samt och Hannah singel U17. Gott jobbat alla!236 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page