top of page
Sök
  • Skribentens bildThomas Carlsson

Axel valde domarvägen


Axel Hejnebo har spelat i Halmstad Badminton sedan badmintonskolan men har valt en lite annorlunda väg än de flesta. Han har hållt badmintonintresset vid liv genom våra träningsgrupper och nu på senaste: som domare.


-Klubben skickade ut en inbjudan för några år sedan om att gå domarkurs och jag tänkte, "varför inte," säger Axel när vi haffar honom under ett träningspass med vuxengruppen dit han nu avancerat efter spel i alla klubbens träningsgrupper - från U11 till vuxengruppen.


Även om inte Axel valt tävlingsspåret så har han ändå testat på några interntävlingar, men har behållt sporten mer som motion. Och efter avlagd domarexamen har han nu fått döma i samtliga av klubbens seriesammandrag i division 1. Ett viktigt uppdrag då badmintondomare verkligen inte växer på trän. Men Axel gillar utmaningen.


-Domaruppdraget är kul och spännande, men framförallt känns det bra att ge tillbaka lite till klubben, säger Axel, som nu dock tar en paus från fjäderbankandet ett litet tag när lumpen hägrar efter jul.


Men vi hoppas snart få se Axel tillbaka på banan och i domarstolen.

134 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page