Hoppa till sidans innehåll

WE DID IT! SM-kvartsfinal nästa!

07 FEB 2022 22:06
Inför sista omgången i Badmintonligans Mellanserie B var Halmstad nere i brygga. Parterr. Underläge. Nere för räkning. Men vi ger oss aldrig. Plötsligt gick alla resultat vår väg och mycket oväntat ÄR VI I KVARTSFINAL! Det ni!
  • Uppdaterad: 07 FEB 2022 22:06

-Ja, jag trodde faktiskt att det var lite kört efter matchen mot Täby senast, pustar en nöjd lagledare Niclas Rosengren efter matchen.

-Vi saknar både Mikkel, Sofie och Elisa ikväll och skulle behöva slå Påvelund som leder Mellanserie B överlägset. Dessutom behövde vi ha ha lite flax med den andra matchen mellan Västra Frölunda och Täby, så det såg onekligen mörkt ut inför matchen.

Men plötsligt stod alla stjärnorna rätt.

Påvelund kom till start utan sina danska stjärnor och Sverigeettan Edith Urell och Halmstadlirarna var på sitt allra bästa spelhumör.

Visserligen fick Filip och Rebecka ge sig med 1-3 i set i den inledande mixeden, men Rasmus visade vart skåpet ska stå när han sprang ifrån notoriskt svårspelade Gabriel Ulldahl i klassiskt Messerschmidt-tempo.

Sedan gör både Filip och Tim/Rasmus vad de ska i herrsingel och herrdubbel. Och när Cecilia vinner damsingeln på ett mycket övertygande sätt är tre poäng bärgade.

Att sedan Rebecka och Cissi vinner den avslutande damdubbeln var ytterligare ett styrkebesked och slutresultatet skrevs till 5-1.

Beröm från coach Niclas
-Alla spelar riktigt bra idag, säger Niclas efter matchen. Det är verkligen en helgjuten laginsats. Rasmus, Filip och Tim visar att de har en extra växel jämfört med motståndarna ikväll, men det är tjejerna som avgör. En riktigt stark singel av Cissi, och Rebecka gör det mycket bra, framförallt i dubbeln.

Resultatet gick vår väg i Stockholm
Men det räckte inte med att vinna vår match. Vi behövde även hjälp från Täby som spelade hemma mot Västra Frölunda. Och där blev det en rejäl skräll då Täby tog sin första trepoängare för säsongen och slog Frölunda med 5-1. 

Det betyder att vi går om Frölunda och kniper den sista kvartsfinalplatsen med andan i halsen och tungan på målsnöret. 

Nu väntar SM-kvartsfinal. Trollhättan och Umeå ska välja motståndare Trollhättan väljer först och får välja mellan oss och Påvelund. 

Kvartfinalen spelas förmodligen nästa vecka och då har restriktionerna släppt. Så nu siktar vi på att fylla Söndrumshallen! Håll utkik efter mer info här!

pavelund2.jpg

Från segerbanketten. Ronny ser glad ut =)

Victor Badmintonligan Mellanserie B

    Poäng Spelade Vinster Förluster
1. Påvelund PTBK 9 3 2 1
2. Halmstad 6 3 1 2
3. Täby 5 3 2 1
4. Västra Frölunda 4 3 1 2
Skribent: Thomas Carlsson
E-post: This is a mailto link

HBMK PÅ INSTAGRAM

HBMK PÅ FACEBOOK

helens.jpg

Postadress:
Halmstads BMK - Badminton
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Besöksadress:
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Kontakt:
Tel: 03536919
E-post: info@halmstadbadmint...

Se all info