Hoppa till sidans innehåll
Foto: Torbjörn Jansson + Privat

Tim Foo ny tränare i Halmstad Badminton

02 APR 2020 13:28
Trefaldig svensk mästare och landslagstränare ansluter till Halmstad Badmintons ledarstab.
  • Uppdaterad: 02 APR 2020 13:56

Halmstad Badmintonklubb meddelar idag att man anställt Tim Foo som ny tränare. Den flerfaldige svenske mästaren i herrdubbel har närmast arbetat med svenska seniorlandslaget och Riksidrottsgymnasiet i Uppsala och kommer att ingå i klubbens tränarstab från och med 15 augusti 2020.

”Vi är oerhört glada över att ha rekryterat Tim till Halmstad Badminton,” kommenterar ordförande Joakim Stierna. ”Med Tims rutin från elitspel på toppnivå och tidigare landslagsuppdrag kommer han att ge vårt redan starka tränarteam en ytterligare boost. Dessutom är det en genuint trevlig kille som vi tror kommer att passa bra in i vår föreningskultur.”

Tim Foo är 32 år och har en gedigen bakgrund som elitspelare och tränare. Han har tre SM-guld i herrdubbel, varav det senaste togs så sent som 2018. Dessutom hela 10 Lag-SM guld med Fyrisfjädern (Uppsala).

På senare år har han satsat mer på tränarkarriären där han bland annat arbetat med svenska landslaget på Eurocenter i Uppsala i kombination med tränarskap på Riksidrottsgymnasiet.

Tim startar sin nya tjänst i augusti då klubbchef Thomas Carlsson återvänder till näringslivet efter tre år på sin tjänst. Thomas kommer dock att vara kvar som ideell ledare och ungdomstränare i klubben.

Halmstad lockade
”Efter att ha arbetat med seniorer ett tag är jag sugen på att arbeta med yngre ungdomar igen och det var en av sakerna som lockade med Halmstad,” kommenterar Tim. ”Sedan har klubben gjort en imponerande resa på sistone och det ska bli kul att ansluta till en ny klubb och en ny stad.”

I Halmstad kommer Tim att ingå i klubbens tränarstab och främst arbeta med klubbens juniorer. Tim kommer även att ha en del av sin tjänst förlagd till Sannarpsgymnasiets Nationella Idrottsutbildning (NIU) i badminton.

Niclas Rosengren och Ronny Gunnarsson fortsätter som lagledare för klubbens ligalag, men även här kommer Tim att kunna bistå med expertis.

Ordförande Joakim Stierna avslutar:
”Att klubben attraherar en sådan gedigen tränarkompetens är väldigt roligt. Det är ett imponerande antal tränare med väldigt hög kompetens som har sökt rollen. Vi har noga övervägt vem som skulle bli vår nya tränare och kom fram till att det är Tim som lyfter oss mest.”

Skribent: Thomas Carlsson
Epost: This is a mailto link

HBMK PÅ INSTAGRAM

HBMK PÅ FACEBOOK

Postadress:
Halmstads BMK - Badminton
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Besöksadress:
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Kontakt:
Tel: 03536919
E-post: This is a mailto link

Se all info