Hoppa till sidans innehåll
Foto: Roger Larsson, Hallandsposten

Thomas tackar för sig

23 JUL 2020 13:36
Det som var tänkt att bli 1-2 år blev nästan 3, men i nästa vecka avslutar Thomas sin anställning som klubbchef och återgår till att arbeta ideellt. Se vad han säger om sin tid på kansliet och badmintonbanan.
  • Uppdaterad: 19 AUG 2020 17:52

- Det har varit tre fantastiska år, men det känns rätt att sluta nu medan man fortfarande tycker det är roligt, och jag blir ju kvar i föreningen som ungdomstränare och styrelsemedlem.

Var det ett självklart val att ta jobbet som klubbchef när du började 2017?
- Absolut inte! Jag måste erkänna att det var ganska läskigt att hoppa av ett jobb jag gillade på ett bra företag för att byta bana helt, gå ner i lön och börja jobba kvällar och helger, säger Thomas.

- Men jag ville prova att arbeta med något annat ett tag, jag hade länge varit nyfiken på att undervisa och badminton hade jag ju hyfsad koll på.

Hur var läget då, 2017?
- Klubben hade det lite tufft då man gått utan anställd personal ett halvår och styrelsen fick lägga ner enormt mycket tid på att hålla igång verksamheten.

Samtidigt fanns det mycket som var oerhört spännande. Många duktiga och goa ungdomar på väg uppåt, ett ligalag som gjort succédebut i Badmintonligan och och ett fint föräldraengagemang.

Men framförallt fanns där en gedigen värdegrund och struktur i föreningen som lagts av Jörgen Peters, Kalle Overgaard och Bosse Lundquist med flera där man tog fasta på att bygga kompisgäng, inkludering, och att barn och ungdomar ska ha roligt med sin idrott för att utvecklas.

Så det var ett väldukat bord jag kom till. Och även om det blivit mycket arbete, långa dagar och måååånga helger har det varit oerhört roligt och givande och jag ångrar inte valet en sekund.

Vad har varit bäst?
Helt klart att hänga på banan med ungdomarna och se dem utvecklas med sin badminton.Vi har många ungdomar som brinner för att spela badminton och utvecklas och det är ju det man vill - att få ungdomar att idrotta, röra på sig och växa med sin idrott.

Sen är det ju kul att det gått så bra. Vi har gått från 352 till 600 medlemmar och blivit utmämnda till årets förening både i Halland (2018) och i Halmstad (2020) och tagit två SM-guld. Lag-SM-finalen förra året var en fantastisk upplevelse för alla oss som var där och ett minne för livet.  

Men jag är verkligen bara en del av maskineriet. Även om min bakgrund som marknadsförare och informatör har kommit väl till användning så är en ideell förening i högsta grad lagarbete. Jag har haft en fantastisk styrelse och ordförande att bolla med, engagerade tränare och föräldrar och en riktig klippa till kollega i Jimmy.

Hur ser du på framtiden för klubben?
Superspännande! Med Tim Foo får vi en tränare med erfarenhet av badminton på yttersta elitnivå vilket är en dimension jag själv känner att jag saknat, dessutom en genuint trevlig kille som kommer att passa in bra. Men framförallt ska vi fortsätta bygga på vår värdegrund med "badminton för alla, hela livet," och få barn, ungdomar och vuxna att ha kul med badminton. 

Så vad ska du göra nu då?
Jag ska tillbaks till trevliga HMS Networks där jag ska testa en ny tjänst som kallas Global Marketing Communications Manager (på fikonspråk). Men jag blir kvar i föreningen som ideell ledare och kommer att fortsätta jobba med vår kommunikation och marknadsföring. Så ni blir inte av mig så lätt.

Vi ses på banan!

Skribent: Thomas Carlsson
E-post: This is a mailto link

HBMK PÅ INSTAGRAM

HBMK PÅ FACEBOOK

helens.jpg

Postadress:
Halmstads BMK - Badminton
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Besöksadress:
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Kontakt:
Tel: 03536919
E-post: info@halmstadbadmint...

Se all info