Hoppa till sidans innehåll

Snart dags för ligastart, dock utan Felix

30 AUG 2020 15:52
Den 7:e September kör Badmintonligan igång igen och Halmstad ställer upp med ett spännande och slagkraftigt lag. Dock står det nu klart att det blir utan Felix Burestedts medverkan denna säsong. Den tyska ligans regler sätter stopp.
  • Uppdaterad: 30 AUG 2020 15:52

Halmstad Badminton har redan presenterat sin trupp för 2020/21 där trotjänaren Filip Suwanphingka gör sin femte säsong i ligan, Sofie Holmboe Dahl är också inne på sin femte säsong, Mikkel Mikkelsen gör sin fjärde, Rasmus Messerschmidt sin tredje och Elisa Melgaard sin andra. 

Man presenterar dessutom nyförvärven Cecilia Wang, Gayle Mahulette och Milan Dratva och en hel rad egna produkter samt nye tränaren Tim Foo som joker i leken.

Dessvärre står det nu klart att Sverigeettan Felix Burestedt inte kommer att kunna spela för Halmstad under säsongen 20/21. Han står med på klubbens lagupställning, men tyska ligans regelverk sätter stopp för att Felix ska kunna spela. Felix provar denna säsong att spela i Bundesliga och eftersom han redan spelar i Danmark (där han också bor på Badminton Europes träningscenter) tillåter inte tyska ligan spel i ytterligare en liga. 

Beskedet kom sent i juli och var inte känt tidigare för varken Felix eller HBMK.

Försökt hitta lösning
"Vi har försökt att hitta en lösning nu under augusti, och min ambition har varit att spela ett par matcher för Halmstad, men det står nu klart att det inte går," säger Felix. 

Redan under våren visste HBMK att Felix skulle få det svårt att hinna med att spela många matcher i Badmintonligan på grund av satsningen mot OS och ett nytt  kontrakt i den tyska ligan.

Därför har truppen redan från början anpassats för att inte Felix skulle medverka särskilt mycket.

”Vår största profil är inte med oss i ligan i år men representerar fortfaranade Halmstad i SM indivduellt och de internationella tävlingarna som spelas i Sverige och utomlands. Vi unnar honom ett fint kontrakt i Bundesliga som också förhoppningsvis hjälper honom ytterligare i sin satsning mot OS” säger Halmstad Badmintons ordförande Joakim Stierna. 

Stark trupp ändå
Lagledare Niclas Rosengren kommenterar: "Det är klart att det är ett avbräck att förlora vår herrsingel-etta, men vi har fortfarande ett starkt lag som har en bra chans mot alla lagen i ligan. Vi har ett fint team som alltid täcker för varandra och lyfter sig när det gäller. Så vi har goda chanser att gå långt i ligan i år ändå men det är klart att vi kommer att sakna Felix."

Så här såg det ut under ligalags-kickoffen i somras, när Halmstad och Tylösand visade sig från sin allra bästa sida och ligalirarna fick chansen att prova nyheten AirShuttle.

Skribent: Thomas Carlsson
E-post: This is a mailto link

HBMK PÅ INSTAGRAM

HBMK PÅ FACEBOOK

helens.jpg

Postadress:
Halmstads BMK - Badminton
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Besöksadress:
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Kontakt:
Tel: 03536919
E-post: info@halmstadbadmint...

Se all info