Hoppa till sidans innehåll

Så tränar vårt ligalag i Coronatider

06 APR 2020 09:08
Några sitter i karantän i Danmark och andra tränar på som vanligt. Vi gjorde en digital påhälsning hos några av våra ligalagsspelare för att se hur de har det.
  • Uppdaterad: 06 APR 2020 09:50

Idag, måndagen den 6:e april, skulle vi spelat vår sista hemmamatch för säsongen i form av den direkt avgörande SM-semifinalen mot Påvelund – en badmintonfest som nu alltså kom av sig pga den pågående Coronaepidemin.

Men våra spelare är vid gott mod, tränar på ändå och håller tummarna för att det kaaaaanske går att genomföra ett SM-slutspel 13-14 juni.

Vi checkade in hos några av dem för att kolla hur de har det och vad de tror om chanserna i ett eventuellt slutspel.

Psssst. Hade du tänkt gå och se matchen idag? 

Stödswisha 100 kr för inträde till Halmstad-Påvelund. Hemmamatchen som inte blev av. Stort tack till alla er som redan swishat!
(Till 070-782 96 04, Pär Johnsson, kassör)

 
Felix tränar på
Våra svenska spelare kan hålla badmintonkänslan igång då badmintonhallarna i Sverige är öppna. Felix har till exempel omlokaliserat från Badminton Europes träningscenter i Holbæk (som är stängt) till föräldrahemmet i Ängelholm och kombinerar badmintonpass i Malmö med fyspass på egen hand.

”Träningen går bra än så länge. Jag tränar rätt hårt med ett badmintonpass om dagen och ett fyspass i gymmet.”

Om det nu blir av att vi spelar SM-slutspelet, vad tror du om våra chanser?
"Jag tror vi har bra chanser, men det är en tuff semifinal vi ska igenom helt klart. Det blir lite speciellt då det skulle kunna bli en situation där många inte har tränat mycket badminton på ett tag, så kan vi träna bra inför så tror jag det kan vara en fördel."

Allt från yoga till crossfit för Mikkel


Mikkel försöker sköta träningen hemifrån i Köpenhamn, men rapporterar ändå att träningen går riktigt bra.

”Det finns inget sätt att komma in i hallarna i Danmark och träna, så vi får köra hemma istället. För min del blir det allt från yoga till crossfit och fitness. Det är väldigt trist att inte kunna träna badminton, men jag håller formen så bra som möjligt.

Om det nu blir slutspel i juni ser jag våra chanser som 50/50 mot Påvelund. Åtminstone kommer jag att vara i god fysisk form i juni, så jag hoppas och tror att vi har chans att gå riktigt bra i finalen.”

Syskonen hjälps åt hemma hos Melgaards

Även Elisa tränar på så gott det går från hemmet i Köpenhamn.

”Det går bra under omständigheterna,” säger hon. "Jag kör mycket fysträning som till exempel fotarbete på en friidrottsarena i närheten, cirkelträning, löpning och cykling. Lyckligtvis har jag två syskon som också saknar badminton, så vi tränar nästan två gånger om dagen. Men allt är mycket annorlunda. Vi har köpt en spinningcykel och en massa vikter, stepupbräda och och yogaboll. Så vi saknar minsann inte utrustning, haha."

Saknar badmintonen – och Halmstad
”Det är konstigt att inte spela badminton och jag saknar att stå på badmintonbanan med en racket och boll. Men jag ser fram emot att träffa alla från Halmstad igen och om finalspelet blir av så kommer vi att ge allt i semifinalen. Hoppas att ni alla har det bra i Halmstad!”

Rasmus har spring i benen

Rasmus hälsar också från hemmakarantänen i Köpenhamn. Även han försöker hålla igång så gott det går

”Allt går lite långsamt, man får ta en dag i taget,” säger han. "Jag kör vad kan i form av fysisk träning med löpning och crossfitövningar. Det blir även en hel del fotarbete utomhus men inte med boll vilket gör det lite svårt.

Om vi ​​ska spela i juni tror jag att det blir en väldigt oviss match. Det är svårt att säga vad man står i förhållande till andra och hur träningsuppehållen har påverkat olika spelare. Men vi hoppas att vi snart får slå på bollarna igen."

Filip drömmer om guld

Filip tränar på mer eller mindre som vanligt från hemmabasen i Malmö, även om han dragit ner lite på träningsdosen då han börjat jobba heltid.

Även han hoppas på en finalhelg i juni.

”Jag tror verkligen vi har goda chanser med tanke på  de fina resultaten vi har haft med oss hela säsongen. Det är långt kvar till dess att finalerna ska avgöras men jag doftar redan guld.”

Och avslutningsvis: Irina inspirerar med nedan träningspass från Solrød Strand :

Skribent: Thomas Carlsson
E-post: This is a mailto link

HBMK PÅ INSTAGRAM

HBMK PÅ FACEBOOK

helens.jpg

Postadress:
Halmstads BMK - Badminton
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Besöksadress:
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Kontakt:
Tel: 03536919
E-post: info@halmstadbadmint...

Se all info