Hoppa till sidans innehåll

Så påverkar Coronaviruset vår verksamhet

02 APR 2020 12:05
Vi försöker anpassa vår verksamhet enligt myndigheternas anvisningar. T ex kortar vi våra pass samt kör fysträningar utomhus. Då vi har träningsuppehåll under påsklovet återkommer vi med mer information om våra fortsatta träningar i slutet av detta.
  • Uppdaterad: 02 APR 2020 13:56

Klubbens träningar
Från fredagen 3:e april gör vår verksamhet påsklovsuppehåll.  Eftersom Corona-läget förändras såpass fort kommer vi att avvakta och gå ut med mer information i slutet av påsklovet om huruvida vi fortsätter med våra träningar.

För tävlingsgrupperna har vi träning utomhus och i mindre grupper inomhus under påsklovet. Läs mer om det här >>

Vi har följande Corona-relaterade anpassningar av vår verksamhet:

  • Framförallt: vid minsta symptom hålla sig ifrån träningen.

  • Tävlingsgruppernas pass under påskolovet körs utomhus + mindre grupper inomhus. Ta med kläder för både inomhus och utomhusträning.

  • KORTARE PASS. Fr o m 29 mars gäller förbud mot folksamlingar på mer än 50 personer. Inga av våra grupper är så stora men i bytena mellan grupperna kan det bli mycket folk i hallen med barn och hämtande föräldrar. 

    Därför kortar vi våra pass med 15 minuter så att föregående pass ska hinna ut innan nästa börjar. (Samma starttider som vanligt men passen avslutas lite tidigare.) Badmintonskola och träningsgrupper tränar alltså 45 minuter, medan tävlingsgrupperna tränar 75 minuter. Hoppas vi kan hjälpas åt att få detta att fungera.

  • Vi ber alla att vara noga med handhygienen.

  • Vi ber alla att ta med egna racketar om man har. Om man använder lånerack, se till att tvätta händerna noga före och efter.

  • Tacka för för matcherna utan beröring.

  • Om möjligt, duscha och byta om hemma.

Söndrumshallen har även utökat städningen i hallen.

Kommande klubbarrangemang
Under påsklovet planerade Hallands Badmintonförbund att ha ett endagsläger för Hallandsklubbarnas badmintonskolor och träningsgrupper. Vi kommer inte att samla alla klubbar men däremot kör vi träning i mindre grupp för de Halmstadspelare som anmält sig. 

Klubbmästerskap och klubbfest 30 maj
Många frågar om KM och klubbfesten den 30 maj. Vi kan inte ge besked om detta i nuläget utan behöver avvakta och se hur situationen utvecklar sig. Vi hoppas kunna ge besked i slutet av april.

Yonex Badminton Camp
Vi planerar för att genomföra Yonex Badminton Camp 2020 i slutet av juli men det är givetvis under förutsättning att Coronaläget är bättre om fyra månader och att det är helt säkert att ha lägret.

Vi kommer att gå ut med information till alla anmälda via mail och i Facebookgruppen  regelbundet.

Vi håller tummarna för att vi kan genomföra lägret och ge alla ungdomar en härlig badmintonvecka i Halmstad men säkerheten går först och vi ska göra vårt för att inte äventyra smittoläget.

Senast i juni månad ska vi kunna meddela huruvida lägret blir av eller ej.

Tävlingar
Svenska Badmintonförbundet har meddelat att inga fler tävlingar spelas under säsongen. Dock ska man försöka genomföra slutspelet i Badmintonligan. För Halmstads del innebär det att SM-semifinalerna mot Påvelund den 30 mars och 6 april skjuts fram. Man ska försöka hitta ett senare datum i juni månad. Planen är att både semifinaler och finaler spelas under samma helg. Mer information kommer senare gällande tid och plats (om det överhuvudtaget är möjligt).

Mer om Svenska Badmintonförbundets plan för SM-slutspelet >>

Hur påverkas klubbens ekonomi?
Att vi tvingades ställa in Nissanslaget och SM-semifinalen hemma är givetvis tråkigt både sportsligt och ekonomiskt men föreningens ekonomi är god och vi ser fortsatt positivt på att nå vårt mål om ett plus-minus-noll-resultat för säsongen. Eftersom vi vanligtvis subventionerar våra ungdomars tävlande (som nu alltså tyvärr inte blir av) finns det här en ekonomisk besparing som väger upp.

Två saker du kan göra för att stötta ekonomiskt:1. Stödswisha 100 kr för inträde till Halmstad-Påvelund.
Hemmamatchen som inte blev av. (Till 070-782 96 04, Pär Johnsson, kassör)

2. Lägg 5 minuter på Sponsorhusets bonusstege = 50 kr till klubben
Sponsorhuset ger dig rabatt när du handlar på nätet, samtidigt som du stödjer Halmstad Badminton. Det är gratis och du får rabatt i över 600 nätbutiker. Se hur det funkar genom att gå igenom deras Bonusstege. När du är klar med de 5 enkla stegen har du stöttat Halmstad Badminton med 50 kr samtidigt som du får en Trisslott. https://www.sponsorhuset.se/halmstadbadminton/intro

Undrar du något eller saknar information på denna sida? 
Kontakta klubbchef Thomas Carlsson 
0709-576159
This is a mailto link

Skribent: Thomas Carlsson
Epost: This is a mailto link

HBMK PÅ INSTAGRAM

HBMK PÅ FACEBOOK

Postadress:
Halmstads BMK - Badminton
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Besöksadress:
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Kontakt:
Tel: 03536919
E-post: This is a mailto link

Se all info