Hoppa till sidans innehåll

Så påverkar Coronaviruset vår verksamhet

04 JUN 2020 10:05
Folkhälsomyndigheten rekommenderar idrottsföreningar att fortsätta med sin verksamhet. Dock med vidtagna försiktighetsåtgärder. För oss innebär det till exempel att vi kortar våra pass samt kör fysträningar utomhus.
 • Uppdaterad: 04 JUN 2020 13:24

Vi följer FHMs rekommendationer:

Fysisk aktivitet är bra för folkhälsan, idrott och träning ska därför fortsätta, anser Folkhälsomyndigheten. Träningar, matcher eller lokala cuper behöver inte ställas in med anledning av epidemin, och gym, simhallar och idrottshallar kan hålla öppet.

Klubbens träningar
Vi planerar därför att fortsätta med våra träningar men med följande restriktioner:

 • Framförallt: vid minsta symptom hålla sig ifrån träningen.
  Inga undantag. Detta gäller även ledare vilket innebär att träningar kan bli inställda med kort varsel. 

 • Ta med kläder för BÅDE ute- och inneträning.
  Sedan Coronautbrottet har vi varit färre i våra grupper och det brukar dessutom alltid vara färre på våra träningar på våren när utomhusaktiviteterna börjar. Men vi vill ändå säkerställa att vi inte blir för många på liten yta i hallen. Om vi är fler än cirka 20 personer på en träning kommer vi att dela upp gruppen och köra halva passet utomhus. Gäller alla grupper.

 • Kortare pass. Fr o m 29 mars gäller förbud mot folksamlingar på mer än 50 personer. Inga av våra grupper är så stora men i bytena mellan grupperna kan det bli mycket folk i hallen med barn och hämtande föräldrar. Därför kortar vi våra pass med 15 minuter så att föregående pass ska hinna ut innan nästa börjar. (Samma starttider som vanligt men passen avslutas lite tidigare.) Badmintonskola och träningsgrupper tränar alltså 45 minuter, medan tävlingsgrupperna tränar 75 minuter. 

 • Vi ber alla att vara noga med handhygienen.

 • Vi ber alla att ta med egna racketar om man har. Om man använder lånerack, se till att tvätta händerna noga före och efter.

 • Tacka för för matcherna utan beröring.

 • Om möjligt, duscha och byta om hemma.

Söndrumshallen har även utökat städningen i hallen.

Yonex Badminton Camp

Vi håller tummarna för att vi kan genomföra lägret och ge alla ungdomar en härlig badmintonvecka i Halmstad men säkerheten går först och vi ska göra vårt för att inte äventyra smittoläget.

Senast 5 juni ska vi kunna meddela huruvida lägret blir av eller ej.

Tävlingar
Svenska Badmintonförbundet har meddelat att inga fler tävlingar spelas under säsongen. 

Hur påverkas klubbens ekonomi?
Att vi tvingades ställa in Nissanslaget och SM-semifinalen hemma är givetvis tråkigt både sportsligt och ekonomiskt men föreningens ekonomi är god och vi ser fortsatt positivt på att nå vårt mål om ett plus-minus-noll-resultat för säsongen. Eftersom vi vanligtvis subventionerar våra ungdomars tävlande (som nu alltså tyvärr inte blir av) finns det här en ekonomisk besparing som väger upp.

Undrar du något eller saknar information på denna sida? 
Kontakta klubbchef Thomas Carlsson 
0709-576159
This is a mailto link

Skribent: Thomas Carlsson
Epost: This is a mailto link

HBMK PÅ INSTAGRAM

HBMK PÅ FACEBOOK

Postadress:
Halmstads BMK - Badminton
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Besöksadress:
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Kontakt:
Tel: 03536919
E-post: This is a mailto link

Se all info