Hoppa till sidans innehåll

Sanslös vändning bäddade för superviktig seger

29 JAN 2020 00:12
Oj vilken pärs vi fick uppleva när Mellanserie A avgjordes med toppmötet Påvelund-Halmstad på tisdagskvällen. Efter en helt sanslös vändning från 2-1 till 2-4 knep vi de viktiga tre poängen som gör att VI GÅR DIREKT TILL SM-SEMIFINAL!!!
  • Uppdaterad: 29 JAN 2020 12:11

Mikkel om matchen:

25 Halmstadsupportrar tog minibussen upp till Påvelund för att heja fram Halmstadlirarna och vilken match vi fick se!

Flera av matcherna bjöd på fantastiskt spel och ett tempo som känns nästan omänskligt när man sitter ett par meter från banan. 

Marginalerna med oss
Men ikväll hade Halmstad marginalerna på sin sida. Fyra av seten i matchen slutar 11-10 och vi vinner alla. Det blir matchavgörande.

Men låt oss ta det från början.

Avbräck för Påvelund
Precis innan match ser vi att Påvelunds damsingelankare Line Christophersen fått lämna återbud pga sjukdom. Tråkigt såklart, men en stor fördel för Halmstad som därmed får damsingeln ganska enkelt där Irina inte har några större problem med reserven Lina Nilsson. 

Bra spelat av Filip
På banan bredvid storspelar Filip mot rutinerade Gabriel Ulldahl som han pressar till fem set. Gabriel är dock lite för bollsäker och vinner med 11-5 i femte, men en riktigt bra match av Filip.

Imponerande mixed
Mixeden med Mikkel och Irina mot Frederik Colberg och Mai Surrow var tuff på förhand och Påvelundsparet visade precis hur svårt det är att slå dem. Taktisk och teknisk briljans från Påvelundsparet gav hemmalaget ledningen med 2-1 och en fot i semifinalen.

Men då började Halmstads upphämtning.

Rasmus matchhjälte
Rasmus Herrsingel 1 mot David Kim Kristensen är helt fantastisk underhållning.

Slängingar, osannolika räddningar och ett vansinnigt högt tempo i en märklig match där spelarna turas om att ha flytet med sig och vinna seten.

Men när Rasmus hämtar upp två setbollar i tredje set till 10-10, så glöder det i blicken och det syns att han bara ska vinna detta. Stärkt av den högljudda klacken tar han hem matchen och det är kvitterat: 2-2.

Därmed är Rasmus fortfarande obesegrad i herrsingel i Badmintonligan. Typ ever!

"Pigerna" stod pall för trycket
På banan bredvid spelar Irina och Elisa en riktigt stabil damdubbel där båda paren har svårt att få ner bollarna. Och i fjärde set är Halmstadparet riktigt illa ute. Ledning 10-6 blir till 10 lika och Påvelund har matchboll.

En boll till och SM-semin är körd för Halmstads del alltså. 

Men Pigerna visar mental styrka, vänder matchen och är till slut är lite säkrare än Surrow/Carlsson och helt plötsligt är det 3-2 till Halmstad och segervittring.

Bästa dubbeln hittills
Och Mikkel och Rasmus plockar fram sitt absolut bästa spel när det som bäst behövs. De gör sin bästa dubbel för säsongen och gör i stort sett inga oprovocerade misstag under hela matchen.

Motståndarna Colberg/Kristensen blir tvungna att sätta varje boll och får ingenting gratis. Det blir tre tuffa set men ändå en oerhört imponerande seger i tre raka set.

Viktigt, viktigt, viktigt!
Segern betyder att Halmstad kniper den åtråvärda direktplatsen till SM-finalen. Inte bara slipper man däremed en oviss kvartfinal, dessa går också i samband med Danska Mästerskapen vilket skulle skapa frågetecken för våra duktiga danskar att vara med. Oerhört viktig seger alltså.

Stort tack till Påvelund för en bra match och att vi supportrar fick komma in gratis. Och tack till alla fina supportrar som stöttar laget magnifikt och är en extra spelare denna kväll.

Men framförallt tack till vårt helt makalösa ligalag som återigen visar laganda och kämpatakter och tar hem en helt osannolik, men desto härligare, seger.

NU LADDAR VI FÖR SM-SEMI!

Slutresultat Badmintonligan - Mellanserie A

 PoängSpeladeVinsterFörlusterMatcher
Fyrisfjädern 10 3 3 0 13-5
Halmstad 8 3 2 1 9-9
Påvelund 6 3 1 2 8-10
Trollhättan 0 3 0 3 6-12
Skribent: Thomas Carlsson
E-post: This is a mailto link

HBMK PÅ INSTAGRAM

HBMK PÅ FACEBOOK

helens.jpg

Postadress:
Halmstads BMK - Badminton
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Besöksadress:
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Kontakt:
Tel: 03536919
E-post: info@halmstadbadmint...

Se all info