Hoppa till sidans innehåll

Säker seger mot Umeå

15 SEP 2020 21:11
Det blev som väntat en ganska komfortabel seger mot Umeå, som dock stretade på bra och vann lite oväntat både mixed och herrdubbel. Matchen slutade 4-2.
  • Skapad: 15 SEP 2020 21:11

Själva lagmatchen blev aldrig riktigt spännande då Halmstad ryckte åt sig en en ledning med 4-0 ganska direkt.

En ruskigt stabil Rasmus Messerschmidt i herrsingel 1 detroniserade starke Johan Azelius. Azelius som imponerat i ligan både i år och i fjol hade inte riktigt något motmedel mot Rasmus tempo.

Filip Suwanphingkha revanscherade sig från Täbymatchen genom att visa rutin och slå unge talangen Kim Linell. Riktigt bra av Filip.

Och Sofie och Elisa spelade bra i damdubbeln och vann ytterligare en 3-0-seger.

Avgjort vid 4-0
Sofie fick dock kämpa hårt i sin följande damsingel mot Natalie Wang som stretade på riktigt bra. Till slut kunde Sofie vinna med 3-1 och det var tur det för de två nästföljande (förvisso betydelselösa) matcherna gick till Umeå.

I en riktigt välspelad mixed vann Martin och Malena Norrman över det nykomponerade paret Rasmus Messerschmidt/Elisa Melgaard och Martin Norrman/Johan Azelius vann också sin dubbel mot Tim och Filip ganska övertygande. 

Vi skickar med en varningsflagg för Umeå framöver som kan bli giftiga i ligan. Men idag var det Halmtad som var storleken större, trots att vi saknade vårt herrdubbelankare i Mikkel Mikkelsen.

Nöjd Niclas
"Stabilt idag," säger Niclas efter matchen. De delmatcher vi vinner, tar vi ganska klart så det var aldrig riktigt oroligt. Sen är det tufft för Rasmus som inte är van mixedspelare, men Umeå gör det bra i både dubbel och mixed."

Nu laddar vi om inför nästa match borta mot Västra Frölunda 29 september. 

Tack till alla domare, linjedomare, roddare, matfixare och andra arrangörer för allt jobb under matchen.

Resultaten

Skribent: Thomas Carlsson
E-post: This is a mailto link

HBMK PÅ INSTAGRAM

HBMK PÅ FACEBOOK

helens.jpg

Postadress:
Halmstads BMK - Badminton
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Besöksadress:
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Kontakt:
Tel: 03536919
E-post: info@halmstadbadmint...

Se all info