Hoppa till sidans innehåll

Rutinen fällde avgörandet i känslofylld hemmapremiär

08 SEP 2021 22:21
Oj viljen rysare det blev när Badmintonligan körde igång igen i onsdags kväll. Ett Täby taggat till tänderna eldade upp stämningen i Söndrumshallen, men Halmstads rutinerade herrsida tog de fyra nödvändiga matcherna som krävdes för en fullpoängare.
  • Uppdaterad: 08 SEP 2021 22:21

Taggat ungt Täby
Täby visar verkligen att man har duktiga unga spelare på väg uppåt. Med ett adrenalinpåslag på 110% och krigstjut som fick den 50-hövdade publiken i Söndrumshallen att ducka i bänkarna gick man in respektlöst.

Det brydde sig dock inte herrarna Mikkel, Tim, Filip och Rasmus om, utan spelade rutinerat och säkert. 

Mixeddubbeln blev riktigt välspelad och Elisa och Mikkel fick verkligen slita. Efter fantastisk underhållning och heta känslor visade dock Halmstadparet en något lägre felprocent och kunde vinna.

Båda dammatcherna var relativt odramatiska då Täby har en stark damsida och Sofie och Elisa inte rikigt hotar.

Rasmus fick slita hårdare än förväntat mot en inspirerad Rickard Kuhl. I slutet visade dock Rasmus att tempot är högre när och kunde vinna med 3-1 i set.

rasmus-taby.jpgRasmus kom igång efter en tuff start

Lagledare Niclas testade ett nytt dubbelpar i Mikkel och Tim och de spelade precis sådär lugnt och säkert som väntat och tog hem herrdubbeln mot nyblivna Junior-SM-vinnarna Ludwig Axelsson och Tom Söderström i tre raka set.

matchens-lirare.jpgMatchens lirare: Filip Suwanphingkha och Jessika Silvennoinen.

Filip matchens lirare
Dagens på förhand kanske osäkraste match var herrsingel 2 där Filip ställdes mot Emil Johansson. Här visade Filip både på riktigt starka nerver och ett riktigt stabilt spel med låg felprocent. I det avgörande fjärde setet bar publiken fram Filip till en riktigt stark seger.

Tack till alla fina ideella krafter som gör hemmamatchern till badmintonfester och till de 50 pers vi fick ta in, nu längtar vi till restriktionerna släpper och vi får fylla Söndrumshallen igen!

Nästa match är borta mot Umeå!

Skribent: Thomas Carlsson
E-post: This is a mailto link

HBMK PÅ INSTAGRAM

HBMK PÅ FACEBOOK

helens.jpg

Postadress:
Halmstads BMK - Badminton
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Besöksadress:
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Kontakt:
Tel: 03536919
E-post: info@halmstadbadmint...

Se all info