Hoppa till sidans innehåll

JAAAAAA! SM-GULD TILL FELIX!

02 FEB 2020 15:40
Halmstad Badminton har fått sin första svenska mästare i herrsingel sedan 1963. Felix Burestedt visade mental styrka när han stod pall för favorittrycket och tog hem sin första herrsingeltitel vid SM i Umeå i helgen. Roligt. Imponerande. Historiskt.
  • Uppdaterad: 02 FEB 2020 16:53

Felix gick fram som en ångvält genom början av turneringen och var aldrig hotad fram till semifinalen. Där stötte han dock på rutinerade Gabriel Ulldahl från Påvelund som har grusat Felix SM-planer förut. Gabriel hade också imponerat genom turneringen och jagade nu sitt femte SM-guld.

Moraliska finalen
Semifinalen kom också att bli den moraliska finalen där båda spelarna visade upp badminton på riktigt hög nivå. Med sin fantastiska nätkänsla och stora rutin är Gabriel en svår nöt att knäcka.

Spelarna vann varsitt set och vid 15-13 till Felix i tredje set stod matchen och vägde. Men Felix visade prov på mental styrka, knep sex raka bollar och setsegern med 21-13.

I finalen mot Örebros Mathias Wigardt var det aldrig snack om saken. Felix hade högre tempo, bättre räckvidd och större säkerhet och vinner med 21-11, 21-9.

Stort grattis Felix! Vi måste ju ställa den obligatoriska frågan: Hur känns det?
-Jo, det känns jädrigt bra såklart. Jag har ju varit nära ett par år men inte riktigt gått hela vägen så det var oerhört skönt att det gick.

Ulldahl i semifinalen. Det är ingen lätt match att spela som favorit. Hur var tankarna?
-Nja, jag försökte att inte tänka så mycket utan bara gå in och spela så bra som möjligt. Jag var förberedd på att det skulle bli en tuff match så det var skönt att kunna plocka fram det lilla extra i de avgörande lägena mot slutet.

Hur ska du fira guldet?
-Nja, det blir inte mycket firande faktiskt. Jag har ligamatch i Danmark imorgon i Aarhus så det blir att åka direkt hem till träningscentret i Holbaek och sedan åker vi imorgon.

Okej, försök att njuta lite av guldet ikväll ändå och stort grattis från hela klubben!
-Tack så mycket!

Första seniorsingelguldet på 57 år
Det innebär att Felix blir Halmstads första herrsingelvinnare sedan 1963 då Bertil Glans vann sitt fjärde och sista SM-guld.

En mycket värdig vinnare och en fantastisk representant för klubben och sporten.

Stort grattis Felix, vi är så stolta över dig!

Felix in action under SM-helgen. Bild från IFK Umeå.

SM-medaljen på plats!

Bra jobb av Filip och Olivia
Halmstads andra två SM-spelare Filip Suwanphingkha och Olivia Johnsson hade lite otur med lottningarna. Filip stötte på finalisten Mathias Wigardt redan i andra omgången och Olivia fick möta den sensationella damsingelvinnaren Edith Urell redan i första matchen, men bra insatser ändå.

Skribent: Thomas Carlsson
E-post: This is a mailto link

HBMK PÅ INSTAGRAM

HBMK PÅ FACEBOOK

helens.jpg

Postadress:
Halmstads BMK - Badminton
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Besöksadress:
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Kontakt:
Tel: 03536919
E-post: info@halmstadbadmint...

Se all info