Hoppa till sidans innehåll

Heroisk kämpainsats gav vinst i golden set

05 OKT 2021 22:54
Vilken galen ligamatch vi bjöds på när Påvelund kom på besök på tisdagskvällen. Efter ett rafflande golden set kunde Rasmus och Elisa ta hem den avgörande mixeden. Men den stora matchhjälten var Rebecka som överraskade alla i damdubbeln.
  • Uppdaterad: 05 OKT 2021 22:54

Det var ett lite decimerat Halmstad som kom till start i Badmintonligans fjärde omgång.

Mikkel, Sofie, Cecilia och Olivia saknades alla och särskilt tjejsidan var därmed ganska ordentligt försvagad. 

Men Niclas, Ronny och Tim gav Rebecka förtroendet då hon spelat bra i hemmatävlingen Scandic Hallandia Cup i helgen. Visserligen i B-klass, men Rebecka tackade för förtroendet och gick mycket överraskande och vann den inledande damdubbeln ihop med Elisa.

Överraskad vinnare
- Det känns helt fantastiskt och jag kan faktiskt inte tro att det är sant, säger Rebecka efter matchen.

-Jag var mest orolig för att bli nollad om jag ska vara ärlig, men det är så lätt att spela dubbel med en så duktig spelare som Elisa, hon täcker upp banan på ett fantastiskt sätt och jag har ganska hyfsad power om jag får stå och slå.

RebeckaCarlsson.jpg
Rebecka imponerade!

Oväntad 2-0-ledning
På banan bredvid visade Tim återigen vilken fantastisk dubbelspelare han är. Denna gång i par med Rasmus.

Efter en tuff start med 0-4 i baken spelade Rasmus och Tim upp sig och var stensäkra i det flacka spelet. Det slutade med en stabil tresetsseger och plötsligt, och lite oväntat, 2-0 till Halmstad.

I damsingeln hade inte Rebecka mycket att sätta emot Sverige-ettan (och Junior-EM-tvåan!) Edith Urell. Detsamma gällde Filip som hade det tufft mot det danska superlöftet Christoffer Vittoriani i singel, och det blev också en tresetsförlust i mixed mot starka Gabriel Ulldahl och Edith Urell.

Ännu en fantastisk Herrsingel 1
Men matchen i matchen blev ändå herrsingel 1 där Rasmus tog en gruvlig revansch för förra årets förlust mot Gabriell Ulldahl.

Med sin fantastiska nätkänsla och lätta spelstil är Gabriel en spelare som kan slå vem som helst på en bra dag, och han började också ruskigt bra, med nätkrullare efter nätkrullare.

Men Rasmus kämpade sig in i matchen och fick grepp om Gabriels offensiv. Och efter att ha vänt första set var det inget snack. Efter helt osannolika defensiva räddningar blev det seger 3-0 i set. Styrkebesked från Rasmus!

Årets första Golden Set i Söndrumshallen
Därmed var läget 3-3 och årets första Golden Set var ett faktum. Valet landade på mixeddubbel och Halmstad bytte in Rasmus som nu verkligen hade ångan upp. 

Och det visade sig vara ett bra val.

Rasmus och Elisa blåste på till 8-3-ledning och saken såg ut att vara klar.

Men Ulldahl/Urell stretade på och visade att de minsann är två av Sveriges absolut bästa spelare. 

Helt plötsligt stod det 10-10 och matchen stod återigen och vägde.

Men här plockar Rasmus och Elisa fram sitt allra bästa spel. Två aggressiva bollar på nät och de kunde se matchbollen segla ut bakom baslinjen.

Stolt Ronny
"Riktigt positiva överraskningar, berömmer Ronny efter matchen. Alla gör det bra idag, och Rasmus singel är helt fantastisk. Men det största utropstecknet är ändå Rebecka. Den damdubbeln hade vi nästan räknat bort."

Lite filmsnuttar från matchen:

Enda smolket i glädjebägaren denna kväll är att Elisa meddelade att hon kommer att avsluta sin badmintonsatsning. Hennes läkarstudier tar för mycket tid och hon väljer att fokusera på det. Stort lycka till Elisa!


Vi vill återigen passa på att tacka alla fantastiska ideella krafter och den underbara hemmaklacken som gör ett grymt jobb. Vi var lite slitna efter den långa tävlingshelgen, men roligt att vi kunde samla kraft och bjuda på ännu en badmintonfest. Nu tar vi lite ledigt på arrangemangsfronten någon vecka. :-)

RESULTATEN >>

 

Skribent: Thomas Carlsson
E-post: This is a mailto link

HBMK PÅ INSTAGRAM

HBMK PÅ FACEBOOK

helens.jpg

Postadress:
Halmstads BMK - Badminton
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Besöksadress:
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Kontakt:
Tel: 03536919
E-post: info@halmstadbadmint...

Se all info