Hoppa till sidans innehåll

Halmstad Badminton utökar tränarteamet. Välkommen Ali Ahmad!

27 MAJ 2022 13:00
Halmstad Badminton kan nu avslöja att man får förstärkning i tränarteamet till nästa säsong i form av Ali Ahmad som ansluter till höstterminsstarten.
  • Uppdaterad: 27 MAJ 2022 13:04

Efter att Halmstad Badminton lämnat Badmintonligan har man utvärderat hur man ska fokusera sina resurser inför nästa säsong.

I april genomfördes en klubbdag där föräldrar, tränare och spelare fick tycka till om klubbens framtid. Det stod klart att fokus bör vara på våra egna ungdomar och ge dem ännu bättre utvecklingsmöjligheter.

- Det var i samband med detta arbete vi kom i kontakt med Ali och det passade helt perfekt då han redan tittat på möjligheterna att flytta till Halmstad eftersom han har släkt och bekanta här. Oerhört roligt och perfekt timing," kommenterar ordförande Thomas Carlsson som fortsätter:

- Vi har ett fantastiskt tränarteam i Tim och Jimmy samt våra duktiga ungdomstränare. Det är en av anledningarna till att vi de senaste åren har haft ett stort tryck på våra grupper, med många spelare och kö till vissa badmintonskolor.
 
Därför passar det väldigt bra att vi nu kan ta in Ali som ytterligare tränare. Han kommer främst att vara på golvet med ungdomarna, från badmintonskolor till våra elitjuniorer, men även våra vuxengrupper.

Ali är inte bara en duktig tränare och spelare, utan också en inspiration då han kom hit från Syrien 2013 och lärt sig språket nästan felfritt och är mycket engagerande på banan. Jag hoppas att vi alla kan hjälpas åt och ge Ali ett varmt välkommen till Halmstad, avslutar Thomas.

ali2.jpg

Vi passade på att ställa några frågor till Ali inför ankomsten till Halmstad i höst.

Namn
Ali Ahmad

Ålder
31 år 

Kommer från
Syrien från början men jag har bott i Sverige nästan 7 år nu. Min första klubb var Christianstad Badmintonklubb sen har jag spelat för Carlshamn en säsong därefter Carlskrona Badmintonklubb som spelare och tränare sista 3,5 åren.

Hur länge har du spelat badminton?
Jag har spelat badminton i ungefär 25 år.

Varför blev det badminton för dig?
Jag började spela badminton för att jag hade många kompisar som började före mig i Syrien och jag tänkte hänga med och testa, sen fastnade jag och tyckte att badminton är jättekul och en bra aktivitet.
 
Hur är en bra tränare för dig?
En bra tränare för mig är någon som bygger en bra relation med alla spelare och är bra på att hantera träningen under alla omständigheter.

En bra tränare är en vän till spelarna och trygghet när de behöver honom och älskar utmaningar och svårigheter.

Varför sökte du dig till Halmstad?
Jag sökte Halmstad för att vi har tagit ett beslut hemma för att flytta och Halmstad var den staden som vi tyckte kan vara bra för oss.

Jag har varit i Halmstad många gånger och jag kände när jag sökte jobb i Halmstad Badmintonklubb att det kan bli en jätte bra utmaning för mig och jag tror att jag kommer trivas jättebra för jag känner redan många spelare från klubben.
 
Skribent: Halmstad Badminton
E-post: This is a mailto link

HBMK PÅ INSTAGRAM

HBMK PÅ FACEBOOK

helens.jpg

Postadress:
Halmstads BMK - Badminton
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Besöksadress:
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Kontakt:
Tel: 03536919
E-post: info@halmstadbadmint...

Se all info