Hoppa till sidans innehåll

Grymma kämpainsatser i stor hemmatävling

03 OKT 2021 16:33
Det var många som var tävlingssugna när Scandic Hallandia Cup avgjordes i Söndrumshallen och Hallägrahallen i helgen. Det blev måååånga och låååånga matcher under två härliga badmintondagar.
  • Uppdaterad: 03 OKT 2021 16:33

Tävlingen lockade 260 deltagare. Med över femhundra matcher, mycket få WO, många spelare anmälda i tre kategorier, och oerhört många tresetare blev det svårt att hålla tidsschemat trots stenhårt arbete av våra ideella resurser. De sista matcherna avslutades inte förrän efter 10 på lördagskvällen vilket givetvis inte är bra. Vi får utvärdera hur vi kan åtgärda detta framöver. Söndagen flöt dock bra även om det var många och långa matcher där också.

sekretariatet.jpg

Tack till alla fantastiska ideella krafter (Annelie och Lena t ex) som lägger ner så många timmar en sådan här helg. Att dra runt en sådan här tävling kräver hundratals timmar fördelade på ett 50-tal personer. Tack, ni gör en fantastisk insats.

Hur gick det då?

Jotack, riktigt bra faktiskt. Många av våra juniorer provade att spela vuxenklasserna i A- och B-klass. Tuffa och lärorika matcher för många.

Just i vuxenklasserna kunde vi glädja oss åt att Rebecka vinner sin andra B-klasssingel på lika många veckor. Riktigt tuffa matcher i både semi- och final, men Rebecka imponerar med fysik och kyla.

rebecka.jpg
Yay, Rebecka!

Alex tog sig till en meriterande andraplats i Herrdubbel A tillsammans med Linus Franck från Helsingborg.

En häftig comeback såg vi även från Julia och Matilda som vann damdubbel A. En klasseger från tjejerna som visar att de är riktigt kompetenta dubbelspelare.

juliamatilda.jpg
Lite udda segergest, men visst! =)

Ungdomsklasserna
Systrarna Jorlén imponerade ordentligt i helgen. Line vann sin första U11-tävling och Mette spelade upp sig ordentligt efter förra veckans snöpliga semifinalförlust i Älmhult.Med bättre kontroll på felprocenten blev det en stark tresetsseger i finalen. Heja!

Line.jpg
Line spelade bra i helgen...

Mette.jpg...liksom syrran Mette.

U17-spelarna överraskade i helgen. Rut spelade riktigt bra singel vilket belönades med en tredjeplats. Även Neo och Vega visade på bra mixedspel och tog sig till semi.

Helgens överraskning var dock Elias och Amilia som slog ut det ena seedade paret efter det andra i mixeddubbeln och gick och vann hela tävlingen. Det märks att det blev mycket mixedspel under förra Coronaåret när U17-gänget hängt i hallen varenda helg.

Tack alla fina spelare, ledare och ideella krafter för en kul tävlingshelg.

Resultaten från helgen:
https://badmintonsweden.tournamentsoftware.com/sport/winners.aspx?id=fc9342ba-d88f-46a7-a9d2-73857e246b5d 

Skribent: Thomas Carlsson
E-post: This is a mailto link

HBMK PÅ INSTAGRAM

HBMK PÅ FACEBOOK

helens.jpg

Postadress:
Halmstads BMK - Badminton
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Besöksadress:
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Kontakt:
Tel: 03536919
E-post: info@halmstadbadmint...

Se all info