Hoppa till sidans innehåll
Foto: Thomas Carlsson

Förlust mot välspelande Frölunda

29 SEP 2020 22:00
"Det är inte mycket att säga om. Västra Frölunda gör det bra och vinner de jämna matcherna. De matcherna har vi fått med oss tidigare, men idag blev det inte så och då blev det en förlust," kommenterar Lagledare Niclas.
  • Uppdaterad: 29 SEP 2020 22:00

Det var toppen mot botten i kvällens ligalagsmatch borta mot Västra Frölunda. Halmstad var obesegrade, medan Västra Fröludna väntade på sin första vinst. Och den kom alltså mot de regerande mästarna.

Frölunda mönstrade ett starkt lag med rutinerade kroaten Zvonomir Durkinjak och svårslagne Mikael Westerbäck. Samtidigt saknade Halmstad Mikkel och Filip och uppförsbacken blev för tuff. 

Tre säsongsdebuter blev det också för Oliva, Milan och Gayle. Olivia gör det bra i damdubbeln med Elisa, men rådde inte riktigt på rutinerade Sanne Ekberg och Frida Lindström.

Milan i nyckelmatch direkt
Den avgörande matchen kom att bli herrsingel 1 där debutanten Milan förlorar en tajt match mot Mikael Westerbäck, därmed var det 4-1 och matchen var avgjord.

"Milan förlorar tyvärr nyckelmatchen i herrsingel 1 och även i damdubbel och herrdubbel har vi häng, men vinner man inte de jämna matcherna så är det svårt att vinna lagmatchen," säger Niclas.

Gayle blev matchens lirare
Ett stort glädjebesked var dock Gayle Mahulette som också gjorde debut i Halmstad ikväll. Med rappt tempo och bra anfall kan Gayle bli ett utropstecken i ligan i år. 

Nu laddar vi om för nästa match som är borta mot Påvelund den 12/10. Vi ligger fortfarande på delad förstaplats och har alla möjligheter att fortsätta stanna där.

Skribent: Thomas Carlsson
E-post: This is a mailto link

HBMK PÅ INSTAGRAM

HBMK PÅ FACEBOOK

helens.jpg

Postadress:
Halmstads BMK - Badminton
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Besöksadress:
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Kontakt:
Tel: 03536919
E-post: info@halmstadbadmint...

Se all info