Hoppa till sidans innehåll

Förlust med minsta möjliga marginal i Täby

10 JAN 2022 22:51
Marginalerna är verkligen inte med oss i de avgörande momenten i år. Bortamatchen mot Täby gick till Golden Set där en heroiskt kämpande Sofie fick se sig besegrad med minsta möjliga marginal. 14-15 i avgörandet. Surt sa räven.
  • Skapad: 10 JAN 2022 22:51

Det var än en gång ett decimerat Halmstad som åkte till Stockholm för match mot Täby. Mikkel fick inte lämna landslagscentret i Danmark pga Coronarestriktioner. 

Istället fick Alex hoppa in i mixed i par med Cecilia men hade som väntat inte mycket att sätta emot Mattias Borg och Clara Nistad.

Annars blev det som väntat Täbys starka tjejer som vann dammatcherna medan Rasmus och Milan gjorde rent hus på herrsidan. 

Fördel Täby i Golden Set
Och har man vunnit dammatcherna har man ofta en fördel då golden set ska väljas. Mycket riktigt blev det också damsingel som valdes men där stretade Sofie på riktigt bra trots en ganska klar förlust i ordinarie matchen.

Sofie hade flera matchbollar i förlängningen och vid 14-14 dimper bollen precis ner vid linjen och bollen döms ut. 

"Ja, lite synd att det ska avgöras på det sättet, men det är inte mycket att göra åt. För något år sedan fick vi med oss de där bollarna och idag är det tvärtom," säger Ronny efter matchen.

Vi lever på hoppet
Men vi ser som vanligt det från den positiva sidan. Milan spelar riktigt bra i dubbeln och är stark i det flacka spelet, Rasmus är stabil som vanligt, Alex och Cecilia tar ansvar och spelar en match som inte är så lätt, och Sofie gör en heroisk kämpainsats i golden set. 

Grattis Täby till bra genomförd match. Nu tar vi nya tag i mellanseriens sista omgång. Än finns det en liten chans att gå till kvartsfinal så än lever hoppet.

Se den rafflande upplösningen här

Skribent: Thomas Carlsson
E-post: This is a mailto link

HBMK PÅ INSTAGRAM

HBMK PÅ FACEBOOK

helens.jpg

Postadress:
Halmstads BMK - Badminton
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Besöksadress:
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Kontakt:
Tel: 03536919
E-post: info@halmstadbadmint...

Se all info