Hoppa till sidans innehåll

Felix ska träna med olympiske mästaren Viktor Axelsen — i Dubai!

23 AUG 2021 12:52
Halmstads Felix Burestedt har fått ett minst sagt häftigt erbjudande. Han ska träna med den nyblivne olympiske mästaren Viktor Axelsen i Dubai dit Axelsen flyttar sin träningsbas från och med september.
  • Uppdaterad: 23 AUG 2021 12:52

Beskedet att Axelsen flyttar sin träningsbas från det danska nationalcentret i Bröndby till Dubai kom som en överraskning i en artikel i Jyllandsposten idag.

Axelsen säger att han länge funderat på detta då han kämpar med allergiska besvär under den nordiska sommaren och Dubai ligger närmare alla tävlingar i Asien.

Ett problem blir ju dock att hitta bra sparringpartners, men är man bäst i världen i en av världens största sporter så går det att lösa. 

Bland annat med hjälp av Halmstads Felix Burestedt som kommer att träna med Axelsen under några veckor framöver. Felix får även sällskap av andra toppspelare som Lakshya Sen från Indien, Lo Kean Yew från Singapore, Brian Yang Från Kanada och Toby Penty från Storbritannien. 

-Ja, det ska bli superkul o coolt, säger Felix när vi når honom på träningsanläggningen i Holbaek. Jag är taggad på att suga in så mycket som jag bara kan.

Hemlighetsmakeri
Det har varit lite hyschhysch med nyheten fram till idag då det givetvis är lite kontroversiellt att Danmarks nationalhjälte flyttar från Danmark.

-Ja, Viktor bad mig hålla det hemligt tills det publicerades. Jag åker faktiskt redan på lördag och kommer hem 19 september.

Viktor Axelsen säger till Jyllandsposten:
-Det är ett stort beslut. Jag har alltid funderat på att ha en bas i ett annat land, så nu känns det lite galet att ha tagit steget och vara här. Det är utmanande, ångestframkallande och väldigt spännande, erkänner den 27-årige stjärnan som nu vunnit EM, VM och OS.

Träffa Felix i Söndrumshallen i höst
Senare i oktober/november hoppas vi kunna ha Felix i Söndrumshallen för lite träningar och sparring med våra ungdomar.

Lycka till i Dubai önskar alla klubbkompisarna i Halmstad!

Skribent: Thomas Carlsson
E-post: This is a mailto link

HBMK PÅ INSTAGRAM

HBMK PÅ FACEBOOK

helens.jpg

Postadress:
Halmstads BMK - Badminton
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Besöksadress:
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Kontakt:
Tel: 03536919
E-post: info@halmstadbadmint...

Se all info