Hoppa till sidans innehåll
Felix är på väg åt rätt håll (även om det inte ser så ut här).

Felix på väg åt rätt håll inför OS

09 JUN 2021 20:45
Den 23:e juli startar OS i Tokyo och för första gången någonsin har Halmstad Badminton en representant med i idrottens absoluta finrum. Vi fick ett snack med Felix Burestedt om uppladdningen, känslan inför OS och fortsättningen i Halmstad.
  • Uppdaterad: 09 JUN 2021 20:45

Vi får tag på Felix efter ännu en träningsdag på Badminon Europe's Center of Excellence i Holbaek, Danmark där han tränar till vardags. Uppladdningen inför OS går bra.

- Jomen, det tycker jag, säger Felix. Jag har haft lite problem med ryggen ett tag men det är bättre nu så jag ser fram emot att åka ner till Tyskland nu på fredag och spela finalserien — Final 4 — i tyska ligan där. Sen blir det några dagars karantän där innan jag kan åka tillbaka och göra de sista förberedelserna inför OS.

Hur ser förberedelserna ut på plats i Japan?
- Vi åker redan den 12:e juli faktiskt för att acklimatisera oss tillsammans med hela den svenska OS-truppen. Så det blir några dagar med träning tillsammans med förbundskaptenen Oliver Pongratz och Gustav Björkler som åker med som sparringpartner, så det är en bra lösning.

Badminton först ut i OS
Badmintonen startar direkt de första dagarna under OS och Felix har ännu inte sett lottningen. Det blir tuffast möjliga konkurrens med storfavoriterna Victor Axelsen, Anders Antonsen och inte minst världsettan och hemmaspelaren Kento Momota på plats. Men Felix åker inte med bara för att delta 

– Jag vill prestera så bra som möjligt där och åker med målet att konkurrera med de bästa och inte bara för att se och njuta, även om det är en stor erfarenhet att vara där och spela bra badminton, sa Felix till Hallandsposten tidigare i vår.

Efter OS fortsätter Felix sin satsning och har även nästa OS Paris 2024 i kikaren. Även nästa säsong ser vi Felix i Halmstadtröjan på svenska tävlingar, men dock inte i Badmintonligan. 

- Ja, det är lite tråkigt, men tyska och danska ligan är den bästa lösningen för mig just nu, även om det är synd att man inte kan spela för Halmstad, säger Felix som dock kommer att vara på plats i Halmstad några gånger under nästa säsong för att sparra och träna med våra ungdomar. 

OS kan du följa i SVT och andra kanaler fr o m 23 juli.

Skribent: Thomas Carlsson
E-post: This is a mailto link

HBMK PÅ INSTAGRAM

HBMK PÅ FACEBOOK

helens.jpg

Postadress:
Halmstads BMK - Badminton
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Besöksadress:
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Kontakt:
Tel: 03536919
E-post: info@halmstadbadmint...

Se all info