Hoppa till sidans innehåll

Felix åker till EM utan förväntningar

24 APR 2021 19:25
Nästa vecka avgörs EM i badminton i Kiev och Halmstads Felix Burestedt är på plats för att försvara de svenska färgerna. "Jag har inga direkta förväntningar men hoppas kunna utmana lite i turneringen" säger Felix inför avfärden till Ukraina.
  • Uppdaterad: 24 APR 2021 19:25

Att arrangera internationella tävlingar Coronatider är inte det enklaste, men Badminton-EM i Kiev kommer att avgöras med hjälp av en så kallad "bubbla" där spelare och funktionärer testas noggrant innan turneringsstart och är därefter hänvisade till ett visst område kring tävlingsarenan och hotellet.

"Ja, det är ganska hårda restriktioner," säger Felix. "Vi måste skicka ett negativt resultat som är taget minst 72 innan landning i Ukraina. Sedan testas man igen på plats och måste vänta 24 timmar på hotellrummet för svar. Därefter är man tillåten att röra sig fritt inom 'bubblan' som består av hallen, hotell och transport. Det är även bara vissa delar av hallen som spelare får röra sig på."

Corona sätter stopp för Halmstadbesöken
Felix, som bor och tränar på Badminton Europe Center of Excellence i Holbaek i Danmark har inte kunnat ta sig till Halmstad så ofta under Coronapandemin. Eftersom Felix spelar i tyska ligan har han heller inte kunnat vara med i Halmstads ligalag i år men brukar annars vara på plats lite då och då och köra något pass med våra ungdomar. 

Photo by Halmstad Badmintonklubb on April 24, 2020.

"Ja, det är lite tråkigt, men tyska och danska ligan är den bästa lösningen för mig just nu, även om det är synd att man inte kan spela för Halmstad," säger Felix som hoppas kunna vara på plats i Söndrumshallen några fler gånger nästa säsong då pandemin förhoppningsvis är under kontroll. 

Träningsintensivt
Då det blivit färre tävlingar på grund av pandemin har Felix har kunnat utnyttja tiden på centret i Holbaek med att trappa upp träningen inför EM. 

"Uppladdningen har sett bra ut. Jag har haft tre väldigt bra veckor med mycket träning och mer intensiva pass och mer matchspel," säger Felix.

Felix har fått en hyfsad lottning och slipper någon av de favorittippade danskarna Viktor Axelsen eller Anders Antonsen i tidigt skede. Första matchen blir mot antingen Misha Zilberman från Israel eller Luís Enrique Peñalver från Spanien. Tuffa utmaningar då endast de allra bästa spelarna från varje land är med i EM.

Så vad har du för förväntninar?
Jag har inga direkta förväntningar faktiskt. Det ska bli jättekul att få tävla igen och jag hoppas på att kunna spela bra badminton och förhoppningsvis utmana lite i turneringen. 

Stort lycka till önskar alla kompisarna i Halmstad! Och vi håller även en liten tumme för Halmstadliraren Gayle Mahulette som också spelar EM för Nederländerna (även om hon möter svenskan Rebecca Kuhl i första matchen).

Såhär följer du Badminton-EM:
Resultat på Tournament Software >>
Livesändningar på Badmintoneurope.tv >>

felix-inför-em-1.jpg

Skribent: Thomas Carlsson
E-post: This is a mailto link

HBMK PÅ INSTAGRAM

HBMK PÅ FACEBOOK

helens.jpg

Postadress:
Halmstads BMK - Badminton
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Besöksadress:
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Kontakt:
Tel: 03536919
E-post: info@halmstadbadmint...

Se all info