Hoppa till sidans innehåll
Foto: SolidSport

En seger som satt långt inne

07 SEP 2020 21:48
Det blev tuffare än väntat för favorittippade Halmstad som begav sig till Täby i måndags kväll för att premiärspela i Badmintonligan.
  • Uppdaterad: 07 SEP 2020 21:48

Ett hårt kämpande Täby tog vara på sina chanser och vann båda 50/50-matcherna. Till slut blev dock Halmstads superdanskar Mikkel Mikkelsen och Rasmus Messerschmidt för tuffa och slutresultatet skrevs till 4-2.

På pappret såg det ut som om det kunde bli en ganska enkel seglats för Halmstads regerande mästarlag mot Täby som har en ung och lovande trupp.

Halmstad öppnade också starkast med två klara 3-0-segrar genom Rasmus i herrsingel 1 (fortfarande obesegrad i herrsingel i ligan!) och det nya paret Sofie/Cecilia som vann damdubbeln. Kul att Cissi fick vinna sin första match i Halmstadtröjan.

Cecilia Wang gjorde debut för Halmstad genom att vinna damdubbel i par med Sofie.

Utjämnat
Men Täby kämpade på  och lyckades vinna två tuffa femsetsmatcher. I damsingeln slog Ashwati Pillai Halmstads Sofie Holmboe Dahl som äntligen gjorde comeback efter nästan ett års skadeuppehåll.

Sofie kom dock inte riktigt upp i den höga nivå som vi är vana att se henne i. Lite högre felprocent än den svenska supertalangen Pillai och matchen rann Halmstad ur händerna.

Den andra femsetaren tappade Filip Suwanphingkha till Adrian Levin i en märklig match där Filip hade ett klart grepp om de första två seten men sedan tappade tre raka.

”Ja, han spelade upp sig helt klart, men det är ändå jag som tappar matchen känner jag när jag har det läget,” säger Filip efter matchen. Lite surt såklart särskilt som Täby därmed utjämnade till 2-2 och matchen var helt plötsligt öppen.

Enter Mikkel
Men det var aldrig något snack om saken när Mikkel och Elisa stegade in och satte skåpet på plats. 3-0 i mixeden följt av en 3-1-seger i herrdubbeln och saken var biff.

”Mmmm, inte helt bra idag men alla får godkänt och skönt med en seger ändå,” säger Ronny på vägen till Arlanda inför hemfärd.

"Rasmus, Mikkel och Elisa är riktigt stabila och det är aldrig något snack om slutsegern så vi är nöjda med tre pinnar ändå. Alltid viktigt med en vinst i premiären och vi har rätat ut några frågetecken under kvällen.”

Nu laddar vi för första hemmamatchen hemma i Söndrumshallen nästa tisdag. Härligt att ligan äntligen är igång igen!

Resultatet >>

Skribent: Thomas Carlsson
E-post: This is a mailto link

HBMK PÅ INSTAGRAM

HBMK PÅ FACEBOOK

helens.jpg

Postadress:
Halmstads BMK - Badminton
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Besöksadress:
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Kontakt:
Tel: 03536919
E-post: info@halmstadbadmint...

Se all info