Hoppa till sidans innehåll

De är Halmstad Badmintons pristagare 2020

02 JUN 2020 09:56
Vanligtvis brukar vi dela ut våra fyra prestigefulla pris för Årets Ungdomsledare, Årets Ungdomsspelare, Årets Badmintonförälder och "Kruset" vid KM och klubbfesten i slutet av säsongen, men i år blev det istället en mindre ceremoni vid Årsmötet.
  • Uppdaterad: 04 JUN 2020 13:25

Och vinnarna är...

Årets ungdomsledare:
OLLE INGEMARSSON

"Med sitt stora badmintonkunnande och starka engagemang i våra ungdomar är Olle en ovärderlig del av vår ledarstab. Efter flera år som tränare för våra duktiga tävlingsspelare ser man nu resultaten i form av landslagsuttagningar och framstående placeringar på tävlingar."


 

Årets ungdomsspelare:
LEO FAGER


"Leo har under säsongen visat imponerande träningsflit och tagit stort eget ansvar för sin träning, både på och utanför badmintonplanen. Han har på ett bra sätt tagit åt sig av råd, analyserat sitt eget spel och tränat på egen hand. Resultaten har inte heller låtit vänta på sig, bland annat genom en landslagsplats och seger i danskt Mesterrekke"


 

Årets badmintonföräldrar:
HÅKAN HANSSON & LOTTA KARLSSON


"Håkan och Lotta bidrar alltid med ett gott humör och en genuint positiv attityd som smittar av sig. Att hjälpa egna barn är en sak, men att ställa upp utöver det med allt från skjutsar, roddning, IT-frågor, matlagning och omsorg kräver ett stort idrottshjärta."


 

Kruset - För extraordinara insatser i klubben under året
FELIX BURESTEDT

"Felix vann under året Halmstad Badmintons första individuella Senior-SM-guld på 63 år. En mycket imponerande insats som i sig är värd utmärkelsen. Men Felix har dessutom tagit sig till flera framstående placeringar ute i Europa och framförallt varit en mycket god och vältalig representant för Halmstad Badmintonklubb."

Felix kunde inte vara på plats igår så vi fick tag på honom för en kort kommentar:

Grattis Felix, hur känns det?
-Tack, det känns bra. Synd att jag inte kan vara på plats och ta emot priset pga träning och sjukgymnasttid här i Malmö, men det är jättekul att få priset.

När vi pratades vid efter SM-guldet så hade du inte riktig hunnit  fira guldet det utan skulle direkt till Danmark för att spela match i danska ligan. Har du hunnit smälta det nu?
-Jo, lite kanske. Det var väldigt skönt att få vinna SM-guldet. Det är en sådan där grej jag känner att jag gärna vill bocka av i min karriär och jag hoppas jag kan vara med och konkurrera om fler.

Berätta lite om SM-veckan uppe i Umeå.
-Ja, det var faktiskt lite annorlunda. Jag vaknade på lördagen med ont i halsen och förkylningssymptom och flera andra spelare var också krassliga. Men det gjorde att jag verkligen fick fokusera på att ta en match i taget och ta mig igenom matcherna en-och-en.

På söndagen var det lyckligtvis lite bättre. Det var en tuff semifinal mot Gabriel Ulldahl, men jag kände att jag hade ett lite övertag fysiskt och kommer ihåg att matchen stod och vägde lite vid 12-13 lika någonstans. Det blev en lång boll och sedan fick jag några raka bollar efter det. 

I finalen mot Mathias Wigardt misstänkte jag också att han kunde vara lite sliten efter många tuffa matcher och jag lyckades hålla i spelet, inte stressa och kontrollera finalen.

Hur summerar du säsongen annars?
-Det har varit en bra och rolig säsong även om det blev en lite märklig avslutning med Coronasituationen. Jag tycker jag har utvecklats bra och framförallt haft ett bra psykologiskt mindset som varit en viktig faktor under både träning och tävling.

Och säsongen är inte slut för dig va?
Nej det stämmer. Det blir slutspel för min danska klubb Solröd Strand 19-20 juni. 

(Tips: Ni ser "Final 4" i Danmark på dansk TV2.)

Skribent: Thomas Carlsson
E-post: This is a mailto link

HBMK PÅ INSTAGRAM

HBMK PÅ FACEBOOK

helens.jpg

Postadress:
Halmstads BMK - Badminton
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Besöksadress:
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Kontakt:
Tel: 03536919
E-post: info@halmstadbadmint...

Se all info