Hoppa till sidans innehåll

Coronaläget just nu

09 MAR 2021 19:53
Det har nu gått ganska exakt ett år sedan vi införde våra första Coronarestriktioner och sakta men säkert har "det nya normala" blivit vardag. Såhär är läget i klubbens verksamhet just nu.
  • Uppdaterad: 09 MAR 2021 19:53

Träningar
Vi fortsätter att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer.  Just nu betyder det att våra barn- och ungdomsgrupper är igång, men alla våra vuxengrupper är på paus.

Vår seniorgrupp tränar men i grupper om max 8 pers. 

Vi är är glada över att vi kan erbjuda barn och ungdomar fysisk aktivitet i en tid då många blivit mer stillasittande än vanligt med hemskola och inställda aktiviteter. Vi kan visserligen inte köra de läger och tävlingar som är viktiga både för den badmintonmässiga utvecklingen och att bygga klubbkänsla men givetvis får vi repektera restriktionerna.

Hoppas vi kan fortsätta ta hänsyn till varandra och hålla avstånd, tvätta händer och byta om hemma.

Mer om våra nuvarande restriktioner >>

Tävlingar
Även om ungdomsträningen är igång så är det många som saknar att få tävla. Det är en viktig del av vår verksamhet och för många är det inkörsporten till att vilja utveckla sitt badmintonspelande. Med de senaste rekommendationerna får vi inte heller anordna interntävlingar. Vi håller i och håller ut och hoppas vi kan komma igång så snart som möjligt.

Badmintonligan
Vårt lag i högstaligan har varit på paus sedan innan jul. Yrkesidrottare tillåts dock fortfarande att tävla och Svenska Badmintonförbundet och klubbarna letar efter sätt att komma igång med ligan. För Halmstads del är vi tveksamma för tillfället då vi har många spelare som bor på olika orter och resor och matcher blir svåra att lösa ur smittskyddssynpunkt. 

Ekonomin
Givetvis har Coronasituationen stor påverkan på vår ekonomi. Viktiga inkomstkällor som tävlingar och läger är borta och många sponsorer kämpar med sina egna företag och har svårt att hjälpa till. Samtidigt har vi också lägre utgifter då våra spelare inte är ute och tävlar. Så vår ekonomiska grund är fortfarande god, men osäker.

Yonex Badminton Camp
Vi planerar för att köra vårt stora ungdomsläger Yonex Badminton Camp i sommar som vanligt men bevakar givetvis smittoläget och rekommendationer.

Framtiden
Som med mycket annat är framtiden oviss. Vi hoppas givetvis att vi kan komma igång med mer ordinarie verksamhet senare i vår, men tävlingar och arrangemang har fortfarande inget startdatum.

Om du har frågor om vår verksamhet, hör gärna av dig till oss.

Skribent: Thomas Carlsson
E-post: This is a mailto link

HBMK PÅ INSTAGRAM

HBMK PÅ FACEBOOK

helens.jpg

Postadress:
Halmstads BMK - Badminton
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Besöksadress:
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Kontakt:
Tel: 03536919
E-post: info@halmstadbadmint...

Se all info