Hoppa till sidans innehåll

Tredje raka SM-guldet till Felix

13 MAR 2022 23:21
Felix Burestedt stod pall för favorittrycket och tog hem sitt tredje raka SM-guld när Senior-SM avgjordes i Växjö i helgen.
  • Uppdaterad: 06 MAJ 2022 08:11

Det krävdes stor mental styrka av Sverige-ettan när SM spelades i helgen. Ett flertal unga spelare med allt att vinna stod på rad för att hindra Felix att ta sitt tredje raka SM-tecken.  

I kvarten var Felix illa ute mot enerigknippet Richard Kuhl som fick publiken med sig med högljutt och energifyllt spel. "Det är naturligt att publiken håller på en underdog, säger Felix efter matchen, men det var ändå en ovan situation som jag var tvungen att hantera.

Och det gick till slut. Felix knöt ihop säcken och lyckades vända matchen trots underläge 0-1 i set och 14-16 i andra set.

I semifinalen mot Gabriel Ulldahl hittade dock Felix sitt flow och kunde spela hem matchen i två set. "Ja, det är nog den match då jag spelar jämnast under helgen," säger Felix.

Felix-SM-guld2022.jpg

Finalen mot Gustav Björkler blev  en riktig rysare. Gustav visade att han är Sveriges nästa storspelare och hade Felix på kroken i både första och andra set.

Ett avgörande moment var upplösningen av första set.  Felix hade 20-16  och en boll där linjedomaren dömer in vid baslinjen. Felix är halvvägs på väg till sidbyte när domslutet ändras.Gustav vänder till 20 lika men Felix vänder tillbaka och vinner setet 23-21.

I andra set leder Gustav med 14-8 och 19-16 innan Felix vänder igen. Riktigt starkt! Se vad Felix säger själv i intervjun nedan.

Stort grattis önskar alla klubbkompisarna!

Skribent: Thomas Carlsson
E-post: This is a mailto link

HBMK PÅ INSTAGRAM

HBMK PÅ FACEBOOK

helens.jpg

Postadress:
Halmstads BMK - Badminton
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Besöksadress:
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Kontakt:
Tel: 03536919
E-post: info@halmstadbadmint...

Se all info