Hoppa till sidans innehåll

Yes! Seger i premiären efter stabil laginsats

19 SEP 2017 22:02
"En riktig lagseger," säger coach Ronny Gunnarsson efter en mycket stark insats borta mot Kista där de avgörande bollarna gick Halmstads väg. Det blev därmed revansch för förlusten i förra årets kvartsfinal.
  • Uppdaterad: 19 SEP 2017 22:11

Det blev en riktig smakstart för Halmstads del när man bortaslog förra årets SM-finalister Kista med 4-2.

Matchavgörnade blev Felix herrsingel som vanns i fem mycket jämna och välspelade set. Vid  6-6 i femte och avgörande kunde Felix rycka mot den snålt spelande Kistaspelaren Abdul Kadir Zailani och vinna setet och matchen med 11-7.

"Ja, Felix spelade riktigt bra och hans match blev tungan på vågen, men det är en riktig laginsats som bäddar för segern," säger Ronny efter matchen.

"Louise visar återigen vilken stabil dubbel- och mixedspelare hon är med två kassaskåpssäkra segrar. Damdubbeln i par med Line är riktigt bra och i mixed visar hon och Mikkel att de blir riktigt svårslagna i år."

Filip övertygade
Men den som kanske imponerade mest var Filip Suwanphingkha. I andrasingeln tog han en övertygande seger mot meriterade Sakti Kusuma. Sifforna skrevs till 
5-11, 3-11, 6-11.

"Filip har verkligen blivit starkare över sommaren och det syntes på planen idag," berömmer Ronny.

Förlusterna kommer i damsingel och herrdubbel där Line spelar bra men inte riktigt rår på ladnsmaninnan Iben Bergstein. Felix och Mikkel spelar ihop för första gången och är nära att rucka på Kistas starka dubbelpar Andhika Anhar och Tim Foo. Men två 11-10 förluster i de två sista seten skriver slutsiffrorna till 4-2.

Men en övertygande seger mot ett starkt Kista på bortaplan alltså. Och det utan Sofie som är och spelar Superseries i Asien. Hur ska detta sluta?

Fortsättning följer nästa tisdag då vi tar oss an Täby som överraskande slog fjolårssegraren Fyrisfjädern igår. Årets SBL är ett riktigt getingbo.

På tisdag fyller vi Söndrumshallen. #ellerhur?

RESULTATEN >>

Mikkel Mikkelsen, Felix Burestedt, Louise Eriksson, Line Fleisher Nielsen, Filip Suwanphinkha.

Skribent: Thomas Carlsson
E-post: This is a mailto link

HBMK PÅ INSTAGRAM

HBMK PÅ FACEBOOK

helens.jpg

Postadress:
Halmstads BMK - Badminton
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Besöksadress:
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Kontakt:
Tel: 03536919
E-post: info@halmstadbadmint...

Se all info