Hoppa till sidans innehåll

WJT i Umeå

19 JAN 2012 22:28
Matilda och Filip med Niclas som ledare packade väskorna och drog norrut mot snö och kyla i Umeå. Läs Niclas rapport nedan.
  • Skapad: 19 JAN 2012 22:28

WJT Umeå

Resan startade fredag kväll med flyg strul. Planet från Ängelholm till Stockholm var försenat så vi missade flyget till Umeå. SAS erbjöd oss att övernatta i Stockholm för att sedan flyga till Skellefteå på lördag morgon. Därifrån fick vi åka taxi till Umeå, cirka tolv mil.

Vi var framme i Umeå vid halvtolv tiden så Filip och Matilda fick lämna WO i mixeddubbel som spelades kl nio. Väl framme var de dags för singel spelet, Matilda gick vidare som pool etta och Filip som pool tvåa. Filip möte William Nilsson Örebro i första slutspels match, en spelare som Filip aldrig besegrat. Men nu var det dags, Filip spelar klokt och håller finterna på en lagom nivå. Han vinner med 21-13, 21-17. I kvarten väntar den andra seedade Tom Andersson från Aura. Även i denna match spelar Filip mycket bra, han har tålamod och låter Tom jobba över hela banan. Det som saknas är ett hårdare anfallsslag så att Filip kan avgöra bollen. Det krävs mot en så bollskicklig spelare såsom Tom, som vinner matchen med 21-17, 21-14.

Matilda ställas mot Lisa Angervall från Askim. Matilda spelar klokt och variera sina hårda bakplansslag med lite lösare bollar. Hon vinner matchen med 21-18, 21-8. Matildas kvartsfinals motståndare blir Ebba Strid från Bergsåker. Första set styrs av Matilda, när det börjar närma sig slutet av setet är Ebba i fatt.  Setet förloras med 21-19 Ebba tar även set nr två med 21-12.

Dubblarna förloras i första matchen för både Filip och Matilda. 

Söndag och dags för hemresa! Flyget går i tid så vi är hemma enligt tidtabellen. Vi har två timmars väntan på Arlanda. Filip och Matilda passar på att spela lite badminton i avgångshallen.

Niclas 

Skribent: Johan Olofsson

HBMK PÅ INSTAGRAM

HBMK PÅ FACEBOOK

helens.jpg

Postadress:
Halmstads BMK - Badminton
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Besöksadress:
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Kontakt:
Tel: 03536919
E-post: info@halmstadbadmint...

Se all info