Hoppa till sidans innehåll

Wiktor gör sig redo för sista året på RIG

20 AUG 2019 12:10
Wiktor Jönsson har krigat på med stenhård träning på Riksidrottsgymnasiet i Göteborg under två år, något som nu börjar ge resultat. Vi fick en pratstund med honom när han är hemma och tränar med kompisarna i Halmstad innan skolstart.
  • Uppdaterad: 20 AUG 2019 12:10

Tuff träning
Träningsintensiteten på RIG är hög med fyra dagpass i veckan och dessutom flera kvällspass med Västra Frölunda. Plus tävlingar på helgen.

Samtidigt går studierna på Samhällsvetenskaplig linje på Katrinelundsgymnasiet nu in på sitt tredje år, men trots det tuffa tempot trivs Wiktor bra i Göteborg.

"Ja, det är verkligen bra träning och ett bra gäng på gymnasiet," säger Wiktor. "Vi tränar även ihop med Badminton-NIU på Hvitfeldska så vi är många på morgonträningarna med bra sparring."

RIG-träningarna har under de två första åren skötts av P-H Croona, men tas i höst över av Johan Blom.

"Givetvis är det synd att P-H slutar, för han är verkligen en bra tränare, men Johan är också väldigt duktig och han och P-H har ju haft träningarna ihop i två år, så det kommer garanterat att bli bra nästa år också," säger Wiktor.

Hel igen efter tuff skadeperiod
Efter en tuff första tid med en krånglande ljumske och andra småskador har Wiktor nu fått vara hel ett tag och träningen börjar verkligen ge resultat i form av snabbhet, styrka och kondition. Något som syns när han är hemma i Söndrumshallen och hälsar på.

Nu hoppas vi på att se Wiktor ta nya kliv som en viktig kugge i vårt andralag i division 2 som förra året gjorde mycket bra ifrån sig. Wiktor är även med i truppen till vårt ligalag och kanske får vi även se honom i ligan i framtiden.


Inte alla vet att Wiktor även är ägare till världens största (och kanske mest högljudda) badmintonväska.

Skribent: Thomas Carlsson
E-post: This is a mailto link
<