Hoppa till sidans innehåll

Whoohoo! Vi vinner grundserien

15 JAN 2019 22:06
Jösses vilka matcher vi bjöds på när de två seriedominanterna Halmstad och Påvelund drabbade samman i Påvelundshallen i tisdags kväll. När krutröken hade lagt sig stod Halmstad som segrare med 4-2 och seriesegern var ett faktum.
  • Uppdaterad: 15 JAN 2019 22:06

Maken till badmintonkvalitet har vi nog inte sett i ligan hittills. Det började direkt med en heldansk mixeddubbel och herrsingel 2.

Mikkel och Irina - Ett par att räkna med i framtiden
Mikkel och Irina testades i hetluften direkt i sin första mixed mot kanske seriens bästa mixedpar Fredrik Colberg och Mette Poulsen.

Och det var sånär att Mikkel och Irina lyckades skrälla. Trots att de fick se sig besegrade i fem set fick lagledare Niclas och Ronny ett kvitto på att Mikkel och Irina är ett riktigt vasst mixedpar för framtiden.

Kom så Rasmus!
På banan bredvid spelade Rasmus fantastiskt tajt och släppte inte in Christian Lind Thomsen i matchen. Vinst i tre raka och Rasmus visar att han blir riktigt svårslagen i slutspelet. Fortfarande inte ett tappat set!

Felix i nyckelmatch
Herrsingel 1 var förmodligen matchen som blev tungan på vågen. Felix ställdes mot Joshua Eipe som visade upp en fantastisk defensiv.

Felix låg på stenhårt och vid 1-1 i set hamnade spelarna i en duell som aldrig verkade ta slut. Felix såg rejält sliten ut efteråt och hamnade också i underläge med 1-2 i set.

Kanske var det med hjälp av den tillresta Halmstadklacken, men Felix fick nya krafter, reste sig och gick fram till matchboll 10-7.

Felix hade dock förlorat andra set efter samma ledning och även här knappade Eipe in till 10-9. Men här visade Felix mental styrka och lyckades vinna femte set med 11-9. Mycket imponerande!

2-1 till Halmstad alltså och Halmstadklacken tjöt av lycka!

Mental seger för Irina
Irina hade också en tuff uppgift mot defensivt starka bulgariskan Linda Zetchiri. Det blev en riktig mental holmgång då Irina fick ett par tajta domslut emot sig, men även Irina lyckades bita ihop och vinna i 4 set. Irina är fortfarande obesgrad i damsingel! 

Tuff damdubbel
I damdubbel ställdes tonåringarna Johanna och Olivia mot internationellt meriterade Mette Poulsen/Linda Zetchiri. Oliva och Johanna gör en bra insats och i de två första seten står de upp bra men lyckas aldrig riktigt hota. En nyttig match för tjejerna som vi hoppas mycket på framöver.

Avgörandet
3-2 till Halmstad alltså inför den avgörande herrdubbeln.

Och oj vilken dubbel vi fick se.

Fredrik Colberg är en av seriens absolut bästa spelare och Mattias Borg håller fortfarande bra klass även om han inte tävlar längre.

Men Mikkel och Rasmus spelade avslappnat och med ett leende på läpparna. Mikkels tajta nätspel höll hög europeisk klass och var en avgörande anledning till segern i fyra set.

4-2 till Halmstad alltså och den tillresta Halmstadklacken gick bananas!

Visa det här inlägget på Instagram

Bam! Där satt den!

Ett inlägg delat av Halmstad Badmintonklubb (@halmstadbmk)

Vi vinner ju grundserien för bövelen!
Detta betyder att vi går in i mellanserien med tre poäng vilket kan bli mycket viktigt. Samtliga matcher i toppmötena är 50-50 matcher och kan gå hursomhelst.

Stort tack till Påvelund för fint arr och en fantastisk match!

Nu planeras fortsättningen med mellanserie och slutspel. Datum kommer.

Men ikväll firar vi och gottar oss åt att vi just nu är bäst i Sverige!

Resultaten >>

Skribent: Thomas Carlsson
E-post: This is a mailto link

HBMK PÅ INSTAGRAM

HBMK PÅ FACEBOOK

helens.jpg

Postadress:
Halmstads BMK - Badminton
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Besöksadress:
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Kontakt:
Tel: 03536919
E-post: info@halmstadbadmint...

Se all info