Hoppa till sidans innehåll

Vi blev bästa klubb i DM!!!

28 NOV 2012 17:12
Halmstad har återtagit bucklan och kan därmed titulera sig Hallands bästa badmintonklubb!!
  • Skapad: 28 NOV 2012 17:12

Distriktsmästerskapen gick av stapeln nu i helgen och det är svårt att klaga på våra spelares insatser. Halmstad blev i överlägsen stil bästa klubb och därmed så är bucklan återvunnen efter att ha varit i Oskarströms ägo det senaste året. Halmstad vann totalt 10 guld, 6 silver och 9 brons. Men för att vinna lagtävlingen måste det även finnas en bredd. Vi får inte glömma bort dessa viktiga spelare och kamrater för det är faktiskt som så att vinna en lagtävling gör man tillsammans. Bra kämpat och spelat allihop även om ni inte alla fick stå på pallen denna gång.

Den åldersklass som de senaste åren varit klubbens akilleshäl blev detta år den mest framgångsrika. Klassen jag pratar om är U11. Här tog Halmstad hem samtliga kategorier och guldmedaljerna vanns av Ludvig Holm, Olivia Johnsson, Sara Stein, Leo Isaksson och Noah Tellander.

I U13 vann Colin Hammarberg programenligt sin herrsingel och Ludvig Holm i par med Måns Lindroos vann dubbeln.

Dagens U15 spelare har bidragit med många medaljer genom åren med det blev lite färre i år. Det berodde dels på att Isak är skadad men också att många spelare tyvärr har slutat spela badminton sedan förra året. Nu fick vi nöja oss med ett silver (Colin och Zacharias i dubbel) och två brons.

Våra U17 spelare var på förhand skyhöga favoriter till att ta hem samtliga kategorier, vilket dom också gjorde.

Sedan vill jag till sist ge en eloge till vår enda deltagande i U9, Filip Svensson. En liten vilt kämpande 7-åring som spelade sin första tävling någonsin och hann vann ett set! Det är inte dåligt och det är gott att se att det finns folk som trycker på underifrån.

Den enda smolken i bägaren var att tävlingen som sådan drog ut på tiden. Över 2 timmars förseningen är inte bra men å andra sidan fick vi ju höra på lite hårdrock helt gratis (var en konsert i hallen brevid).

 

Tack alla ungdomar för en kalasbra genomförd tävling!

Skribent: Bosse Lundquist

HBMK PÅ INSTAGRAM

HBMK PÅ FACEBOOK

helens.jpg

Postadress:
Halmstads BMK - Badminton
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Besöksadress:
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Kontakt:
Tel: 03536919
E-post: info@halmstadbadmint...

Se all info