Hoppa till sidans innehåll

Resultat och kommentar

07 JAN 2014 17:42
Läs vår rapport om helgens tävling i Växjö, och se länken till resultaten enligt nedan.
  • Uppdaterad: 29 JAN 2014 13:11

I helgen var ett stort gäng av klubbens unga spelare uppe i Växjö och kämpade så att fjädrarna rykte. Långa dagar och kalla hallar tror jag att vi medföljande vuxna har med oss hem som minne medan många av ungdomarna bara har glada minnen av hur kul de haft med klubbkompisarna. Flera kom också hem med stora pokaler att fylla på prishyllan med.

I U-9 kämpade Oliver och Filip och där lyckades Filip kamma hem ett andrapris. I U-11 var det Agnes, Rebecka och Nelli som kämpade på flicksidan. Äntligen var det Nellis tur att vinna över sin ständiga finalmotståndare J. I U-13 kämpade Olle och Noa väl mot tufft motstånd. Wiktor vann och Ludwig kom tvåa. Kämpade väl gjorde även Sara, det räckte inte hela vägen i singelspelet men i mixed tog hon ett tredjepris tillsammans med Noa och i dubbel vann hon tillsammans med Olivia. En mycket nöjd Olivia som lämnade tävlingen med full utdelning dvs. tre guldmedaljer.  I mixed segrade hon tillsammans med Ludwig. I U-15 gick Nellie och Lisa till final i dubbel men fick där se sig besegrade. I damsingel C segrade Caroline, och visade att hennes vilja och hårda träning nu ger utdelning!

I nybörjarklassen blev det tufft för våra Halmstadspelare. Oerhört många var anmälda, exempelvis 31 deltagare i U11 herrsingel, vilket även ledde till att endast vinnaren i varje pool gick vidare, samt att alla dubblar var inställda. Två av våra stora löften, Oliver Tellander, åkte ut innan slutspelet i vad som måste ha varit en av de tuffaste matcher han spelat, så det var upp till Filip Svensson att ta medalj, och det gjorde han: en mycket bra prestation – särskilt eftersom killarna egentligen spelar i U9. Detta är ett problem i nybörjarklass, det kan skilja oerhört i nivå mellan olika spelare… Sofiella Nilsson gjorde en mycket fin insats och vann brons i damsingel U11, även hon en U9 spelare. Michelle Martinez vann sin pool i U13, kul! Nyserin Mohammed och Emma Akkarat och kämpade som vanligt mycket hårt, och har en enorm vilja och tävlingsglädje: även om Emma därmed spelade med en långdragen infektion, vilket jag egentligen inte rekommenderar. Gabrielle Fele vann silver i U17 damsingel, men jag såg tyvärr varken henne, Alex och Monika Zafirovic  spela, då även nybörjarklassen spelades i olika hallar.

 

Resultat: http://badmintonsweden.tournamentsoftware.com/sport/matches.aspx?id=5F6EB654-430A-497E-8A67-8A18FD442D63

 

Skribent: Nicole och Max
E-post: This is a mailto link

HBMK PÅ INSTAGRAM

HBMK PÅ FACEBOOK

helens.jpg

Postadress:
Halmstads BMK - Badminton
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Besöksadress:
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Kontakt:
Tel: 03536919
E-post: info@halmstadbadmint...

Se all info