Hoppa till sidans innehåll

VÄLKOMMEN TILL SM-SEMIFINALEN: Halmstad-Fyrisfjädern. Söndrumshallen 21/3 kl 18:20

12 MAR 2018 10:04
Onsdagen den 21/3 smäller det ordentligt i Söndrumshallen när succélaget Halmstad tar emot flerfaldiga svenska mästarna Fyrisfjädern i den första av två SM-semifinaler. Kan de unga Halmstadspelarna spräcka Uppsalalagets SM-segersvit?
  • Uppdaterad: 19 MAR 2018 14:50

Det är ingen lätt uppgift vårt förstalag tar sig an när Fyrisfjädern kommer på besök. Fyris har vunnit 16 av de senaste 17 årens SM-titlar och har idel landslagsspelare kryddat med ett par danska toppspelare i form av Victor Svendsen och Mette Poulsen.

Men Halmstad har visat stark lagmoral förr och i förra mötet hemma i Söndrumshallen skrällde man till sig en seger i Golden Set.

"Ja, Fyris får står för favoritskapet," säger lagledare Niclas Rosengren. "Men vi har god chans i de flesta matcherna och om vi kan skrälla i någon av delmatcherna så är det inte omöjligt. Vi trivs när vi kan slå ur underläge."

Missa inte sista chansen att se badminton i toppklass
Matchen avgörs i två möten, hemma och borta. Skulle det bli lika efter bortamötet i Uppsala den 23:e avgörs matchen i Golden Set.

Oavsett hur det går kommer SM-finalen att spelas i Uppsala Boservice Arena i april, så detta är sista chansen att se Halmstadlirarna in action i SBL i år.

Välkommen till Söndrumhallen kl 18:20. Inträdet på 50 kronor/vuxen är helt frivilligt, men som ideell förening är vi glada för alla bidrag. =)

Barn under 18 tittar givetvis gratis.

Hallandsposten kommer att livesända matchen. Länk kommer.

Skribent: Thomas Carlsson
E-post: