Hoppa till sidans innehåll

Uppförsbacke för andralaget i division 1

27 NOV 2016 09:48
Det ville sig inte alls för vårt andralag i helgens seriesammandrag i division 1 i Göteborg. Trots gedigna kämpainsatser från samtliga spelare blev det förluster i alla avgörande tresetare och inga poäng alls tyvärr.
  • Uppdaterad: 27 NOV 2016 12:10

Division 1 södra är ett riktigt getingbo i år med bland annat förstalag från storstadsklubbarna Malmö, Aura, GBK och Västra Frölunda. Så att vårt andralag skulle få det tufft var klart redan innan serien började.

Men med både Shaun, Lydia och Joakim borta och dessutom en genomförkyld Colin fick vi kalla in 43-årige Thomas (som inte spelat en tävlingsmatch sedan 2006) för att fylla ut sista killplatsen.

Så det såg oemotsägligen svårt ut ut för Olles gäng på förhand.Och det blev mycket riktigt också förluster mot Wätterstad (3-5), Västra Frölunda (1-7) och GBK (1-7)

Trots det var poängen inte långt borta. Olle spelade tre riktigt bra förstasinglar som alla gick till förlängning i tredje set. Tyvärr förlust i alla tre.

Linus och Colin spelade en ruskigt jämt förstadubbel mot GBK som också gick till förlängning i tredje. Och även tjejerna hade ett par jämna matcher som kunde gått hur som helst. Men det här var helt enkelt inte Halmstads dag.

Små marginaler
"Jag tycker ändå vi gör vad vi kan idag" säger Lageledar-Olle efter matcherna. "Med några vunna bollar till i vår favör så kan vi plocka poäng i alla matcher och till och med vinna, men alla kämpar och vi viker aldrig ner oss, så det är inte mycket mer vi kan göra."

En del positivt ändå
Förlusterna till trots fick vi ändå en del fina besked från framförallt Jessica, Linus och Colin. Colin kämpade hem en singel märkbart besvärad av sin förkylning. Jessica spelade en riktigt bra singel mot Wätterstad och vann den enda jämna matchen för Halmstad på hela dagen. Och Linus visade på bra och inspirerat spel i både singel, dubbel och mixed. 

Kul även att se en härlig och positiv attityd på samtliga spelare och att ingen deppar och hänger med huvudet även om det går tungt. Vi ska komma ihåg att detta är vårt andralag och vi möter förstalag från storklubbar som säkert platsat i SBL.

Bara att bryta ihop och komma igen i nästa omgång efter jul. #Ellerhur?

Tuff förlust i första matchen mot Wätterstad för andralaget. Nu, nya tag mot Västra Frölunda.

Ett filmklipp publicerat av Halmstad Badmintonklubb (@halmstadbmk)

Skribent: Thomas Carlsson
E-post: This is a mailto link

HBMK PÅ INSTAGRAM

HBMK PÅ FACEBOOK

helens.jpg

Postadress:
Halmstads BMK - Badminton
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Besöksadress:
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Kontakt:
Tel: 03536919
E-post: info@halmstadbadmint...

Se all info