Hoppa till sidans innehåll

Två guld och två brons i WJT Jönköping

28 OKT 2012 19:13
I helgen spelades WJT i småland med spel på tre olika orter med samlat finalpass i Jönköping under söndagen. Större delen av Sveriges ungdomselit deltog och från Halmstad deltog Matilda, Filip, Jakob och Colin. Nedan finns en sammanställning av ledarna på plats.
  • Skapad: 28 OKT 2012 19:13

U 17 Jönköping
Tre spelare från Halmstad deltog. Matilda, Filip och Jakob.
Best gick det för Matilda som nådde semifinal i singel och dubbel. Matilda möte Moa Sjöö Uppsala i bägge semifinalerna. Matilda var sliten efter lördagens spel så hon orkade ej slå igenom Moas defensiv. I dubbel spelade Matilda med Alma Lindell från Sävsjö. Paret förlorade semin i två set.
Jakob var den av killar som nådde längst nämligen till kvarts final. Jakob vann mot Rickard Kuhl från Täby i åttondelen. Filip förlorade sin åttondel mot Morgan Lidman från Skogås . Morgan blev även Jakobs motståndare i kvarten. Jakob spelar en bra match men tappar i två set. Killarna når även kvarten i dubbel. Till slut en rapportering från mixdubblen. Matilda och Jakob var våra representanter i
denna kategori. Paret åket ut i kvarten efter mindre bra spel.

/Niclas Rosengren

U13 Sävjö/Jönköping

Här var vår enda spelare Colin. Fram till semifinalerna spelades hans matcher i Sävsjö och finalspelet spelades under söndagen i Jönköping.  Colin börjar med lite trevande spel men vinner ganska lätt och i de två övriga pool matcherna är fötterna igång och han vinner lätt. Kvartsfinalen i singel vinns efter att en hårt slitande motståndare stundtals pressade Colin riktigt bra. Även i dubbeln tar sig Colin tillsammans med Calle Thorselius från Uppsala vidare till semifinal. I mixed med Emma Stierna från Oskarström tar det stopp i kvartsfinalen. I singel semin spelar Colin bra och vinner hyfsat lätt, i dubbeln blir det betydligt tuffare men Colin och Calle lyckas tillslut vinna. Singel finalen blir mycket jämn där Colin och hans motståndare turas om att blanda bländande spel med mindre bra spel men den som höll fokus och nerverna var Colin och han vinner tredje set med 21-19 och tar andra singel segern på raken i WJT. I dubbel finalen plockar Colin och Calle fram helgens bästa spel och vinner ganska lätt i två raka set.

/Johan Olofsson

Skribent: Johan Olofsson