Hoppa till sidans innehåll

Tung förlust mot starkt Fyrisfjädern - Rasmus singel och publiksiffran var dock glädjeämnen

06 JAN 2020 19:09
Nja, det var aldrig riktigt nära i måndagens 1-5-förlust mot Fyrisfjädern från Uppsala. Faktum är att ingen av matcherna blev riktigt jämn. Men vi glädjer oss åt publikrekord och en fullsatt Söndrumshall.
  • Uppdaterad: 06 JAN 2020 20:04

Fyrisfjädern kom till Halmstad med sitt allra starkaste lag och då mönstrar man en trupp som på pappret förmodligen är seriens starkaste. Det blev också en riktigt tuff start för hemmalaget som tappade den inledande damsingeln och herrsingel 1 och direkt kom i underläge 0-2. 

Irina var sliten efter en tuff turnering i Danmark i helgen (som hon vann) och kunde inte riktigt hota starka Julie Dawall Jacobsen. 

Och i Herrsingel 1 fick Felix en tuff start med 0-2 underläge mot oerhört säkre Victor Svendsen som knappt bjöd på ett enda oprovocerat misstag på hela matchen. Felix kunde visserligen ta hem tredje set, men när han fick tre nätrullare emot sig i fjärde var marginalerna på fel sida och Svendsen tog hem matchen.

Rasmus tände Söndrumshallen
Nytt hopp tändes dock när en heltänd Rasmus eldade upp det fullsatta Söndrumshallen och vann i tre raka set mot Fyrisfjäderns Andy Tsai - en match som bjöd på rikitigt härliga bolldueller.

Dessvärre hade Irina och Elisa det blytungt på banan bredvid och kom inte alls igenom Julie Dawall Jacobsens och Moa Sjöös defensiv. Tre raka där också och underläge 1-3.

Första förlusten för Mikkel och Rasmus
I dubbeln kom aldrig Mikkel och Rasmus in i matchen. Det blev en tillknäppt och taktisk dubbel utan särskilt långa dueller. Trots setbollar i andra set var Svendsen/Smidt för starka och matchen var avgjord 1-4.

"Ja, det är klart att man är lite besviken och även lite förbannad" säger Ronny efter matchen. "Vi kan bättre än såhär och kommer inte upp i nivå idag. Samtidigt har Fyris ett ruskigt starkt lag när de mönstrar detta manskap och idag var det faktiskt aldrig riktigt nära."

"Nej, det var tufft idag" kommenterar Mikkel efter matchen. "De har ett starkt lag men vi kan lite bättre också, och det är bättre att vi tar dem nästa gång då det verkligen gäller." 

TACK!
Återigen tack alla roddare, matpersonal, linjedomare och andra som hjälper till dessa kvällar och gör ligamatcherna till riktigt roliga och spännande kvällar

" Vilken inspiration det ger att arbeta ideellt när Halmstadpubliken och sponsorerna sluter upp för oss i dag! Säger Joakim Stierna och fortsätter, "Vi ser också att våra ungdomar i klubben har fått riktigt fina förebilder."

Nu laddar vi om och tar vi nya tag i mötet med Trollhättan redan nästa tisdag 14/1 då är det nya viktiga poäng att spela om. 

Vi ses på tisdag kl 18:30.

RESULTATEN >>

Skribent: Thomas Carlsson
E-post: This is a mailto link

HBMK PÅ INSTAGRAM

HBMK PÅ FACEBOOK

helens.jpg

Postadress:
Halmstads BMK - Badminton
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Besöksadress:
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Kontakt:
Tel: 03536919
E-post: info@halmstadbadmint...

Se all info