Hoppa till sidans innehåll

Tufft motstånd i Stockholm

09 DEC 2017 23:49
Under helgen reste ett tappert gäng till Stockholm för att möta landets och i vissa fall hela nordens bästa spelare. Inget avancemang till söndagsspel denna gång
  • Skapad: 09 DEC 2017 23:49

Tuffa tag i U13-hallen

Våra fyra U13-killar Oliver, Leo, Viggo och ”Gugge” fick tuffast möjliga uppgift där det var finbesök i Stockholm av duktiga danskar och finnar. Det var första gången dessa grabbar spelade på högsta nivån i sin åldersklass och trots att det resultatmässigt gick tungt så spelades det bra badminton där samtliga höjde sig under dagen när de anpassade sig vid tempot. Leos vinst mot en dansk blev dagens enda men räckte inte till avancemang då endast pool-ettan gick vidare.

”Roligt att möta de bästa spelarna” och ”Skönt att känna att man inte är så långt ifrån de bästa” var några av reflektionerna vid middagsbordet.

Roligt som tränare att konstatera att trots mycket förluster så är det inte många klubbar som kan ställa upp med den bredden som vi har med killarna i U13. Hem och gnugga vidare på tekniken och spelet så kommer nya chanser att ta revansch.

 

Upp och ner i U17-hallen

Olivia glänste i U17-klassen där hon gick till tre kvartsfinaler. I dubbel tillsammans med förre Halmstadspelaren Johanna och i mixed med Ludde. Roligt att se att hon håller lugnet mot de duktigaste spelarna även i pressade situationer eller vad sägs om att vända 12-18 i tredje set till 22-20 i åttondelen mot en duktig finska.

Tre lite mer besvikna killar var Ludde, Noa och Wiktor. Ludde fick lämna WO i singeln men lyckades innan dess som sagt att gå till kvartsfinal i mixed. Wiktor och Noa fick båda två ge sig i poolspelet i 3-setare men spelade ändå på en godkänd nivå. Såklart lite surt när man är så nära att gå vidare.

 

#ELLERHUR

Skribent: Olle Ingemarsson
E-post: This is a mailto link

HBMK PÅ INSTAGRAM

HBMK PÅ FACEBOOK

helens.jpg

Postadress:
Halmstads BMK - Badminton
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Besöksadress:
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Kontakt:
Tel: 03536919
E-post: info@halmstadbadmint...

Se all info