Hoppa till sidans innehåll

Tre sköna poäng mot Trollhättan

14 JAN 2020 22:00
Felix herrsingel blev matchavgörande men det var tjejerna som lade grunden till 4-2-segern. Vi är en matchboll från 5-1 i herrdubbeln, men det kunde lika gärna blivit 3-3 efter Felix tuffa femsetare mot Yap Khai Quan.
  • Uppdaterad: 14 JAN 2020 22:00

Det krävdes seger med 4-2 eller mer seger mot ett svårspelat Trollhättan. Och det var precis vad det blev i den spännade matchen i Badmintonligans Mellanserie A.

Felix Burestedt var inblandad i bägge de avgörande femsetarna.

Herrsingeln slutade lyckligt efter att Felix slingrat sig ur ett underläge med 1-2 i set. Trollhättans malaysier Yap Khai Quan spelade med låg felprocent och Felix fick hela tiden jobba för poängen. I femte set kunde dock Felix rycka åt sig en ledning och till slut vinna med 11-7. En riktigt skön arbetsseger även om inte spelet klaffar till 100%.

Tufft för Filip
Filip kom inte alls in i matchen mot Sveriges junior-etta Ludvig Petre Olsson som dock spelade riktigt bra och aldrig gav Filip en chans. 

Tjejerna gjorde jobbet
Desto bättre då att Halmstad danska piger Elisa och Irina visade att de hade en extra växel. Irina fick hoppa in i dubbeln då Sofie årerigen fått känning i sin fot och fick lämna återbud. Men stabila segrar i damsingel, damdubbel och även i mixeddubbel lade grunden till 4-1 och matchen var avgjord.

Snöplig dubbelförlust
Mikkel och Felix hade favorittrycket på sig i den, för matchen, betydelselösa herrdubbeln, men hade det svårt mot storspelande Ludvig Petre Olsson och Daniel Lundgaard. Paren spelade sig fram till 10-10 i femte och avgörande set och sista bollen vinner. Serve, tryck och en snöplig ramträff från Felix och 4-2 var ett faktum. Lite synd då den extra matchen kan bli viktig om det skulle bli matchräkning efter nästa match.

Men nu laddar vi om för sista matchen mot Påvelund där det avgörs vilka två lag som får de åtråvärda direktplatserna till SM-semifinalern. Det är tre poäng som gäller för Halmstad om det ska gå vägen.

Tacktacktack!
Återigen, ett bautastort tack till alla som hjälper till dessa fantastiska ligakvällar. Linjedomarna får högsta betyg av refereen, maten är vansinnigt god och roddarna är grymma på att dricka kaffe. (Och kul att se Halmstad-idrottsprofiler som Niclas Gudmundsson och Susanne Erlandsson i publiken.)

Tack även till Felix och Mikkel som tar sig tid att snacka lite med ungdomarna innan match.

Nu laddar vi för bortamatch mot Påvelund 28 januari. Lets go!

RESULTATEN >>

Skribent: Thomas Carlsson
E-post: This is a mailto link

HBMK PÅ INSTAGRAM

HBMK PÅ FACEBOOK

helens.jpg

Postadress:
Halmstads BMK - Badminton
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Besöksadress:
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Kontakt:
Tel: 03536919
E-post: info@halmstadbadmint...

Se all info