Hoppa till sidans innehåll

Thomas Carlsson ny klubbchef på Halmstad Badminton fr o m 22 januari

27 OKT 2017 08:19
Halmstad Badminton är glada över att presentera Thomas Carlsson som ny klubbchef. Thomas kommer att arbeta med klubbens vardag i form av träningar, tävlingar och projektverksamhet.
  • Skapad: 27 OKT 2017 08:19

”Vi är mycket glada över att ha Thomas ombord som klubbchef,” säger Susanne Mared, vice ordförande. ”Thomas har varit verksam som spelare, tränare informationsansvarig och styrelseledamot i klubben i över 20 år och kommer att bli en stor tillgång för vår verksamhet framöver.” 

Vi lät Thomas svara på några frågor om sitt nya uppdrag.

 

Varför valde du att hoppa på tjänsten som klubbchef?
Det har varit en lång process. Det är inte ett lätt beslut att byta karriär och inriktning när man är mitt i livet och dessutom har ett jobb man trivs med. Men jag har länge sagt att jag vill arbeta med ungdomar och utbildning vid någon tidpunkt i mitt liv och efter att ha arbetat i 17 år med internationell teknikmarknadsföring var det här ett bra tillfälle att pröva något nytt.

Det ska verkligen bli jätteroligt. 

Dessutom har klubben lidit ett tag av att inte ha någon anställd på plats på kansliet för att sköta det dagliga som träningsplanering, tävlingsanmälningar, korrespondens med medlemmarna osv.

Styrelsen och andra ideella krafter har belastats lite för hårt och själv har jag (och flera andra) lagt 15-20 timmar i veckan på klubben. Detta hoppas jag kunna styra upp som anställd klubbchef. 

Vad kommer du att göra hela dagarna?
Haha, ja det undrar jag också. Nej, men allvarligt talat så är det en kombination av många saker. Dels att sköta kansliet med mail, tävlingsanmälningar, medlemsinformation och marknadsföring.

Dels att vara på banan och ta hand om skolverksamhet, badmintonskolor och träningsgrupper, samt stödja våra suveräna tränare med planering och uppbackning. Jag gillar verkligen att vara på banan och jobba med ungdomarna. 

Jag hoppas också kunna vara med och driva olika projekt kring integration, Yonex Badminton Camp, samt klubbtävlingar.

Slutligen kommer jag även att arbeta med att bygga upp vår nya Nationella Idrottsutbildning (NIU) som vi kommer att starta efter sommaren.

Berätta lite om dig och din bakgrund?
Ja, jag är 44 år och ursprungligen från Karlskrona, men har muterat till Halmstadbo efter mer än 20 år på bästkusten. 

Jag började spela badminton när jag var 11 och har varit ledare sedan jag var 16. Som ledare har jag hållt i olika tränings- och tävlingsgrupper grupper för barn, ungdomar och vuxna. 

Jag var aldrig någon toppspelare men gjorde en säsong i Elitserien 2000/2001 (jösses, det är ju 16 år sen). Däremot var jag rätt träningsflitig och försökte göra det bästa av mina förutsättningar.

Framförallt brinner jag för klubben, sporten och att få barn och ungdomar att röra på sig, utvecklas och lära sig vinna och förlora med värdighet. Där är idrotten ett fantastiskt utbildningsverktyg.

Professionellt har jag arbetat som copywriter och marknadsförare i 17 år och varit med om två fantastiska tillväxtresor med bolagen ReadSoft och HMS – två jättefina bolag som båda vuxit i raketfart.

Förhoppningsvis kan jag ta med mig lite av min erfarenhet av information och marknadsföring inom näringslivet till klubbens verksamhet.

Vad ser du mest fram emot med din nya tjänst?
Att få jobba med alla fina ungdomar, spelare, ledare och föräldrar såklart.  Under mina 20 år i klubben har det aldrig varit sånt drag som det är nu. Jättestora tävlingsgrupper, duktiga ungdomar, ett lag i div 2, och ett i SBL.Det är ett resultat av ett långsiktigt arbete där många ideella och anställda krafter gjort ett fantastiskt jobb. 

Men samhället förändras och man kan inte längre räkna med samma ideella engagemang som förut.

De ideella krafterna är fortfarande klubbens nav och drivkraft, men jag tror det är bra att få någon på plats på kansliet att styra upp den dagliga verksamheten.

OK, så när kör du igång?
Jag startar 22:a januari. Men vi ses säkert i Söndrumshallen innan dess. =)

Skribent: Halmstad Badminton

HBMK PÅ INSTAGRAM

HBMK PÅ FACEBOOK

helens.jpg

Postadress:
Halmstads BMK - Badminton
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Besöksadress:
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Kontakt:
Tel: 03536919
E-post: info@halmstadbadmint...

Se all info