Hoppa till sidans innehåll
Nissanslaget 2014

Styrkebesked från klubben i Nissanslaget

04 FEB 2014 19:16
Många av klubbens ungdomsspelare visade framfötterna när Nissanslaget avgjordes i Söndrumshallen i helgen. Mest imponerade Ludwig Holm som vann pojksingel U15 trots att han bara är förstaårs U13.
  • Skapad: 04 FEB 2014 19:16

Ludvig hade alltså bestämt sig för att spela en årsklass upp i helgen och var nog själv lite överraskad över att kunna vinna hela turneringen. I finalen besegrades Emil Svensson från Oskarström med 22-20, 24-22.

Tjejerna dominerade U13-klassen
Men Ludde var långt ifrån ensam att imponera i helgen. Olivia Johnson var suverän i flicksingel U13 och vann både singel och dubbel i par med klubbkompisen Sara Stein.

001olivia-sara
Olivia vann både singel och dubbel i U11 i helgen.


Frågan är om inte Saras insats var än mer imponerade då hon tog sig till singelfinalen efter riktigt starka kvarts- och semifinaler där hon slog de tredje- och andraseedade tjejerna. Här visade Sara att hon verkligen gått framåt på senaste tiden. I finalen blev dock Olivia för svår och siffrorna skrevs till 21-10, 21-10.

sara
Sara imponerade och visade att hon gjort stora framsteg på sistone.

 

Wiktor i två finaler
I pojksingel U13 spelade Wiktor Jönsson bra, men fick inte riktigt spelet att stämma i finalen och fick stryk i tre set mot Viktor Pihlgren: 17-21 21-18, 10-21. I dubbel kunde dock inget stoppa Wiktor i par med Ludwig och de vann enkelt finalen med 21-12, 21-11.

Även Noa Tellander svarade för en stark insats genom att ta sig till semifinal i singel.

001wiktor-Ludwig
Inget kunde stoppa Wiktor och Ludwig i pojkdubbel U13.

 

Nellie och Lisa vann dubbeln
U15-tjejerna Nellie Kleman och Lisa Lundqvist vann flickdubbel U15 efter mycket bra spel. Nellie imponerade även i singel genom att slå förstaseedade Tilde Pilblad i semifinalen. I finalen blev dock Klara Hjelm för svår men Nellie visade verkligen att det hårda jobb hon har lagt ner på träningen på sistone har gett resultat.

001lisa-nellie
Lisa och Nellie vann flicksingel U15.

Helgens bästa match?
Colin Hammarberg spelar i U15 i vanliga fall men hade bestämt sig för att prova lyckan mot seniorerna i herrsingel B i helgen. Colin tog sig till semifinal där det dock blev stopp mot Hampus Ohlin från Hôl i Vägga efter en av helgen klart tuffaste och tempostarkaste matcher.

Amanda och Julia spelade bra
Amanda Nilsson Ringi och Julia Jansson överraskade i damdubbel A där de tog sig till final efter mycket bra spel i semin. I finalen föll man dock i två raka mot Lisa Angervall och Amanda Ottosson. Julia tog sig även till en meriterande semifinal i damsingel A.

001matilda julia
Fullt fokus: Amanda och Julia in action.

 

Nybörjarklasser

 

Nybörjarklassen hölls under lördagen i Hallägrahallen. Vi i Halmstad hade med deltagare i flera klasser, men inte i den utsträckning som i andra Distrikts eller nivå 1 tävlingar. 

Den mest imponerande insatsen gjorde Oliver Tellander som flyttade upp till U11, han vann silver, vilket tyvärr innebar att han i kvartsfinal fick besegra kompisen Filip Svensson i en tre setare som tycktes vara för evigt, bra spel killar! Eskil Sundelid tog en välförtjänt bronsmedalj.

Alice Wahrenberg gjorde en fantastisk insats och tog silvret i flicksingel under elva år. Fler tjejer som imponerade var Emma Akkarat som gick upp en klass och tog brons i U13. Även Sofie Cederfjord gjorde en bra tävling och vann brons.

Styrkebesked

På det hela taget ett styrkebesked från Halmstad Badminton och ytterligare ett kvitto på det drag som finns i klubben just nu.

Ytterligare ett styrkebesked är att vi genom Nissanslaget drar runt en av Sveriges största badmintontävlingar med 358 anmälda. En stor eloge till tävlingsledningen med Kristoffer och Lena i spetsen samt alla ledare och siffervändare som ställer upp denna helg.

 

Resultat Nissanslaget

http://badmintonsweden.tournamentsoftware.com/sport/tournament.aspx?id=017D5ADE-562B-47E8-A40F-D415B4DBDB43

 

Resultat Nybörjartävling

http://badmintonsweden.tournamentsoftware.com/sport/tournament.aspx?id=07538981-50B6-4D54-BECE-64248FE66B95

Skribent: Thomas Carlsson
E-post: This is a mailto link

HBMK PÅ INSTAGRAM

HBMK PÅ FACEBOOK

helens.jpg

Postadress:
Halmstads BMK - Badminton
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Besöksadress:
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Kontakt:
Tel: 03536919
E-post: info@halmstadbadmint...

Se all info