Hoppa till sidans innehåll

Styrelsen om dagsläget och året som gått

20 DEC 2019 15:32
Hur ser Halmstad Badmintons styrelse på dagsläget och året som gått? Läs deras analys och se hur du framför din åsikt till dem i "feedbackhörnan" den 29/12.
  • Uppdaterad: 20 DEC 2019 15:32

Dags att halvtidssummera
Även om vi är mitt i säsongen så är ändå julhelgerna en bra tid att stanna upp och fundera lite på läget och året som gått. Och när vi gör det kan vi inte annat än att vara glada och lite stolta över läget i vår förening just nu. Även om det finns mycket kvar att göra.

Vi är i skrivande stund 521 personer i våra olika grupper. Det är fler än vi varit på många år.

Varje enskild vecka arrangerar vi 36 olika träningar i Söndrum, Vallås och Trönninge vilket ställer stora krav på att vi har ledare och hjälpledare som kan möta upp alla ungdomar vi sysselsätter.

Vi har jättefina ledare som gör ett fantastiskt jobb varje vecka, men vi behöver bli fler tränare och här har vi en utmaning att jobba med framöver.

Bredd OCH spets
Vi är stolta över vår bredd och att vi kan erbjuda badminton både för de som bara vill träna såväl som för de som vill tävla — helt i linje med vårt motto Badminton för alla, hela livet.

Därför är det glädjande att se att både våra tävlings- och träningsgrupper är välbelagda. Vi har just nu många ungdomar som väljer att tävla vilket ses inte minst på våra klubbresor. Till IKEA Cup i Älmhult reste i höstas totalt 81 spelare och föräldrar. Ett bra exempel på våra försök att bygga klubbkänsla.

Att utveckla våra juniorer och ge dem bra förutsättningar för att få mer kunskap, kämpa, utveckla kamratskap och ha kul (de fyra K:na) är alltid själva grunden för vår verksamhet och här vill vi hela tiden bli bättre.

Strukturarbete pågår
För att hantera föreningens större volym har vi under året börjat arbetet med att organisera oss i kommittéer för arrangemang, tävling/träning och marknad/ekonomi. Detta tror vi är en viktig del i att bygga klubben för framtiden och bli mindre beroende av enskilda personer.

Ekonomin viktig
Som styrelse är givetvis ekonomin något som vi bevakar ständigt och som hela tiden är en förutsättning för vår verksamhet. För ett par år sedan hade vi ett överskott i kassan och vi valde då att utöka vår verksamhet gällande personal och vårt ligalag. Efter två år med budgeterat minusresultat ska vi i år nå en nollbudget och hittills är vi enligt plan.

För att öka transparensen i klubbens ekonomi vill vi gärna delge nedan cirkeldiagram som visar klubbens kostnader (enligt budget).

På intäktssidan ser vi att utgifterna korrelerar bra mellan utgifter för tränarlöner och intäkter för medlemsavgifter. Det gäller även utgifter för seriespel och sponsorintäkter.

Vi arbetar vidare med att nå nollbudget.

Input alltid välkommen
Har du synpunkter eller förslag på hur vi kan bli bättre? Bara ta tag i någon i styrelsen vid tillfälle. Ett sådant bra tillfälle är "Feedbackhörnan" efter mellandagsdubbeln den 29:e. Vi finns på plats under fikan och lyssnar gärna på dig.

Årets händelse
När man ser tillbaka på 2019 måste man ju lyfta fram vårt historiska SM-Guld som årets höjdpunkt. Att få vara med om denna upplevelse (många av oss på plats) är något som vi aldrig glömmer. Om ni inte redan har sett dokumentären "Vägen till SM-guldet" om bragden i Uppsala så ta en halvtimme i jul och njut. 

Med det skulle vi vilja tacka alla fantastiska spelare, ledare, föräldrar och andra engagerade för ett mycket bra 2019. Tillsammans gör vi Halmstad Badminton till en riktigt fin förening. 

God Jul och Gott Nytt År!

/Styrelsen

Skribent: Thomas Carlsson
E-post: This is a mailto link

HBMK PÅ INSTAGRAM

HBMK PÅ FACEBOOK

helens.jpg

Postadress:
Halmstads BMK - Badminton
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Besöksadress:
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Kontakt:
Tel: 03536919
E-post: info@halmstadbadmint...

Se all info