Hoppa till sidans innehåll

Stolpe ut mot Påvelund

24 SEP 2019 22:30
Ajajaj, så nära men ändå inga poäng. Matchbollarna och setbollarna ville inte gå Halmstads väg i toppmötet mot Påvelund och slutsiffrorna skrevs till 2-4.
  • Uppdaterad: 24 SEP 2019 22:30

Men, vilken fantastisk badmintonmatch vi fick se i toppmötet mot Påvelund i tisdags kväll. När krutröken lagt sig blev det förlust 2-4, men chanserna fanns absolut.

Väntade segrar till 1-1
Efter att Rasmus avfärdat unge talangen Leo Woxberg i tre set var det dags för kvällens första femsetare där Irina pressade favorittippade Line Christophersen hårt. Men i sista set var Lines starka offensiv lite bättre och setet slutade 5-11.

Stolpe ut i mixed 
De avgörande matcherna kom sedan i mixed och herrsingel 1 där vi tappar två riktigt tajta drabbningar. Mixeden mellan Mikkel/Elisa och Frederik Colberg/Mai Surrow var kanske den bästa vi sett i ligan någonsin och publiken bjöds på fantastikt teknisk och taktisk mixeddubbel. 

I fjärde set har Mikkel och Elisa matchbollar vid 10-10, men Colberg/Surrow vrider sig ur greppet och tar hem matchen. Så nära ett golden set var det alltså.

Samma stolpe för Felix
Nästan lika nära var Felix i herrsingel 1 mot defensivt starke David Kim Kristensen. Även här fick vi se oerhört tempostark herrsingel med spektakulära dueller. 

Felix såg ut att vara på fallrepet efter att ha hamnat i underläge 2-1 i set och 8-2. Men lyckades ta sig tillbaka in i matchen och skaffade sig setboll vid 10-10. Men även här var marginalerna på fel sida. Ett tryck i nät och matchen var över.

"Ja, det var dåligt faktiskt" säger Felix efter matchen. "Jag hade ordentligt häng på honom där efter att ha hämtat upp ett stort underläge, men det blir några enkla missar på slutet."

View this post on Instagram

Två häftiga dueller från kvällen med avslutande hjulning (!). Läs reportaget på hemsidan nu.

A post shared by Halmstad Badmintonklubb (@halmstadbmk) on

 

Mikkel och Rasmus visade lagmoral
Underläge 1-3 alltså och då visste vi att damdubbeln skulle bli tuff mot starka Christophersen/Surrow. Och när