Hoppa till sidans innehåll

Snart smäller det igen! Bortamatch mot svenska mästarna Fyrisfjädern på söndag

16 OKT 2017 20:52
Ur askan, i elden. Krutröken har knappt lagt sig efter förra omgångens spektakulära sammandrabbning mellan Halmstad och Täby innan det är dags för nästa holmgång — svenska mästarna Fyrisjädern borta. Matchen börjar kl 1400 på söndag 22/10.
  • Uppdaterad: 16 OKT 2017 20:54

"Ja, vi fick verkligen tuffast möjliga motstånd i seriestarten," skrattar Niclas Rosengren, coach för Halmstads unga förstalag.

"Men även om vi möter de favorittippade lagen direkt, så är SBL så jämt i år att man kan inte vara riktigt säker i någon match."

Övertygande start
Det tuffa motståndet till trots, har Halmstad startat starkt. En övertygande seger mot fjolårsfinalisten Kista borta och därefter en ynka nätrullare från seger i Golden Set hemma mot Täby."

"Ja, det är klart vi är revanschsugna efter den snöpliga förlusten mot Täby och vill åka upp till Uppsala och vinna, men vi får ändå ligga lite lågt inför matchen mot Fyris," säger Niclas.

"Det är deras första hemmamatch och de har ett ruggigt starkt lag. Victor Svendsen och Mette Poulsen tillhör båda toppspelarna i Danmark och de har dessutom Irlands etta Scott Evans, för att inte nämna Sverigeettan i mixed Amanda Högström, så ja det är klart att Fyris får stå för favoritskapet."


Niclas in action i förra matchen då det skulle vaskas fram ett Golden set. 

Jo, men formen på Halmstadspelarna är också god?
"Ja, vi fick riktigt fina styrkebesked från många spelare i Holländska öppna förra veckan. Felix har hittat spelet efter en lång tid av skador och Mikkel var i kvartsfinal i mixed med partnern Mai Surrow. Även jättekul att se att Sofie hittat formen och var en hårsmån från att nå semifinal i Holland. Så ja, formen är god och vi hoppas kunna skrälla."

Du kan följa matchen på livescore från kl 14 på söndag här >>

Vi länkar här om matchen livesänds från Uppsala.