Hoppa till sidans innehåll

SM BRONS TILL U17 LAGET!!!!!

31 JAN 2012 16:09
I helgen spelades SM i lag för U17 och vi åkte hem med en bronsmedalj. Bosse har summerat helgen i några rader som du kan läsa här.
  • Skapad: 31 JAN 2012 16:09

Halmstad badmintonklubb på bronsplats i lag-SM U17!

Nu i helgen avgjordes lag SM i U17 och Halmstad kom på en meriterande 3:e plats. Innan visste vi att det fanns en liten chans att vara med att slåss om de ädlaste medaljerna. Då skulle det emellertid krävas att samtliga spelare i laget spelade på topp och att vi samtidigt hade lite tur. Nu blev det till slut en tredje plats och det är inte fy skam. Generellt kan sägas att samtliga spelare gjorde mycket bra ifrån sig och att kämpa glöden fanns där trots ibland övermäktigt motstånd.

Flera ledare från andra klubbar kom fram och gratulerade till vårt arbete med att ta fram många talanger. En ledare uttryckte det som så att: "En träningsidiot kan många föreningar få fram men att få fram ett helt lag i U17 som är tillräckligt slagkraftigt för att slåss om medaljer i lag SM är mycket imponerande”. Med andra ord sträck på er och var stolta alla tränare i Halmstad badmintonklubb för det arbete som ni alla lägger ner ger resultat!

Bronslaget bestod av Felix, Filip, Jakob, Matilda, Sofia, Sara och Victoria.

 

Resultatrapportering

Motståndare Fyrisfjädern: Här började vi starkt med en WO vinst J. Skämt åsido så var det tråkigt att matchen inte blev av men det positiva var att vi alla fick lite sovmorgon på lördagen

Motståndare Askim: Här fick vi en kanonstart i och med att vi vann bägge dubblarna ganska klart. Sedan spelades troligtvis den mest sevärda singelmatchen under hela turneringen. Felix besegrade sin landslagskompis Emil Welinder i en match som varade i tre set. Samtidigt som Felix spelade sin singel spelade Matilda mot ”omöjliga” Elin Svensson. Matilda förlorade klart men det beror till stor del på att Matilda har en överdriven respekt för Elin. Ett råd från coacherna till Matilda är: Strunta i vem som står på andra sidan nät, det är bara att ge järnet.

Sedan var det Sofias tur att ge sig in i leken. Hon kämpade och kämpade men fick inte alls spelet att stämma. Det blev lite för många enkla missar att ta igen så det blev en förlust med 0-2.

Efter 5 matcher stod det nu 3-2 till Halmstad och Filip skulle spela en nyckelmatch. Han spelade inte på topp men lyckades att kämpa sig till en seger efter tre hårda set. Nu var det Saras tur att visa vart skåpet skulle stå. När väl Sara fått ordning på sina nerver var segern aldrig hotad. När Sara slagit in matchbollen hade vi inte bara vunnit lagmatchen utan också säkrat en semifinalplats. Samtidigt som Sara spelade sina sista bollar gick Jakob in och spelade sin singel. Jakob vann matchen trots att spelet inte stämde vilket i sig är ett styrkebesked

Vi lämnade sedan WO i den avslutande mixdubbeln eftersom nästa lagmatch skulle börja inom 20 minuter.

Slutresultat: 6-3

Motståndare Västra Frölunda: Nu skulle det avgöras vilka som skulle slippa att få möta Täby i semifinal på söndag morgon. Här var vi tvungna att spela på topp för att vinna. Det började mindre bra när killarna (Felix och Filip) förlorade sin dubbel klart. Men då steg istället Sofia och Matilda in i handlingarna. Tjejerna vann sin dubbel mot ett av Sveriges bästa dubbelpar efter tre set. Spelet som Matilda och Sofia presterade lovar gott inför såväl seriespel som individuella SM. Av bara farten så vann Matilda och Felix sina singlar och hux flux var det 3-1 till Halmstad.

Filips motstånd var denna gång lite för tufft och han förlorade ett jämnt första set men i andra blev det relativt stora siffror. En eloge till Filip som aldrig gav upp utan kämpade till sista blodsdroppen. Sofia fick också möta ett för dagen vassare motstånd. Tyvärr var det samma tendens som i första singel matchen att de enkla misstagen kom lite för ofta. Men även Sofia kämpade trots att det inte riktigt ville sig.

Det börjar dra ihop sig och det står 3-3 när Jakob går ut på banan. Att Jakob kan spela bra visste vi men att han kunde spela så bra som han spelade i första set var magiskt. Jakob vann klart med 21-14! Vad som sedan hände i 2:a  set är en gåta. Lika bra som han spelade i första set lika illa gick det i andra. I tredje blev det bättre men spelet från första set lyste med sin frånvaro. Det blev m.a.o förlust med 2-1 i set.

Nu var det Victorias tur att göra debut i lag SM sammanhang. Victoria fick möta en stark och hårt slående spelare som tyvärr gjorde processen kort och förlusten var ett faktum.

I den för lagmatchen betydelselösa mixedmatchen vann Jakob och Sara efter bra spel.

Slutresultat: 4-5

 

Motståndare Täby: På söndag morgon var det dags och se om vi kunde rå på storfavoriten Täby. Vi fick en tung start och efter dubblarna låg vi under med 2-0. Att killarna skulle få det svårt visste vi men vi hade ett litet hopp att Sofia/Matilda skulle knipa dubbeln. Nu lyckades dom inte upprepa lördagens fina spel utan det blev en knapp förlust i en tre setare.

Sedan var det dags för två prestigemöten. Felix mot landslagskompisen Daniel Ojaär och denna gång var det Daniel som stod som segrare. Felix var allt annat än nöjd med sitt spel och förlusten sved riktigt ordentligt. Matilda gav sig i kast med landslagsspelaren Rebecca Kühl och denna match vann Matilda efter tre set. Matilda var lika nöjd som Felix var besviken och Matilda visar att hon verkligen vill vara med och kriga i Sverige toppen.

Underläge med 1-3 när Filip gick in och gjorde sin bästa match under helgen. Filip vann i två raka set mot Alfred Henriksson och ett litet hopp tändes hos oss alla. Jakob började även sin match strålande och vann första set men sedan fick Jakob en lättare stukning i början av andra set som gjorde att han spelade lite mer försiktigt och vips så var det fina initiativet från första set borta och det blev en ny förlust i tre set.

Sara och Vicktoria gick nu in och spelade sina singlar men de räckte inte till så inför mixed matchen låg vi under med 6-2. Mixeden blev en avslagen historia som inte kommer att gå till historieböckerna.

Sammanfattningsvis så var det betydligt jämnare än vad siffrorna visar men som sagt för att kunna besegra de stora drakarna krävs att alla spelar på topp samtidigt.

Slutresultat: 2-7

 

Motståndare Aura:  Nu var det dags att krama ut de sista krafterna ur laget och bärga hem bronset istället för hedersam fjärdeplats. Det vi coacher var mest oroliga för var hur vi skulle få upp ångan på våra spelare. Då tog vi hjälp av föräldrarna Burestedt som utgjorde vår egen lilla supporterskara.

Efter dubblarna stod det 1-1. På herrsidan spelade Filip/Jakob riktigt bra långa stunder men de räckte inte riktigt till mot ett av Sveriges bästa dubbelpar. På damsidan spelade nu Sofia/Sara och de vann lätt i två raka.

Att Felix skulle vinna sin singel räknade vi kallt med och han gjorde ingen besviken. Om Matilda däremot skulle orka ladda om efter urladdningen mot Rebecca K och vinna mot Johanna Magnusson (född 1998) var mer osäkert. Matilda var sliten och spelade kanske inte sin bästa match men hon visade bra inställning genom att inte vika ner sig och kunde vinna i stenhård 3 sets match där Matilda låg under med 14-9 i 3 set som vändes till vinst med 21-18.

Filip kunde tyvärr inte upprepa sitt kanonspel från tidigare under söndagen och förlorade i två raka. Jakob ville nu avsluta med en seger men det lyckades tyvärr inte men spelet i denna sista singel var riktigt bra långa stunder men ibland driver Jakob upp tempot så hårt att han inte hinner med själv när det är dags att avgöra bollen. Jakob förlorar i två raka.

Nu var det upp till tjejerna att spela hem bronset till Halmstad. Sofia och Sara gjorde det vi alla hoppades på och de vann sina matcher med 2-0 i set. Inte ens Saras berömda nerver kunde sätta käppar i hjulet och bronset var härmed klart.

Den avslutande mixeden som inte hade någon betydelse för lagmatchen spelades igenom utan någon större nerv trots det extremt jämna resultatet. Felix och Matilda vann matchen med 22‑20 i 3:e set.

 

Slutresultat: 6-3

 

Som sagt med lite mer flyt skulle vi ha kunnat vinna såväl mot Frölunda som mot Täby men dessa två storklubbar har fler bra spelare så om en faller ur ramen stiger någon annan fram.

Vi två coacher var mäkta stolta och vill ge med berömt godkänt till våra spelare och grattis till bronset.

 

Niclas och Bosse 

Skribent: Bosse

HBMK PÅ INSTAGRAM

HBMK PÅ FACEBOOK

helens.jpg

Postadress:
Halmstads BMK - Badminton
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Besöksadress:
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Kontakt:
Tel: 03536919
E-post: info@halmstadbadmint...

Se all info